Don de Jong geldt als een van de meest toonaangevende YouTubers van Nederland. De 24-jarige uit Rijpwetering heeft meer dan 1 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal Don, welke hij dagelijks vermaakt met een dagelijkse vlog over zijn leven. Dit weekend maakte hij echter bekend dat vloggende leven achter zich te laten, om zicht te focussen op andere dingen. Een grote stap en beslissing, welke Don de Jong bezegelt met de aanschaf van een zeer sportieve Audi RS7 C8.

De carrière van Don de Jong

De 24-jarige Don de Jong is een ware YouTube-grootheid in Nederland. In 2021 wist hij de gouden mijlpaal van 1 miljoen abonnees op zijn eigen YouTube-kanaal Don te behalen. De teller staat op het moment van schrijven inmiddels op 1,12 miljoen. Hij begon in 2018 echt actief met vloggen en amusements-video’s onder de naam NLxDon, alvorens hij enkele jaren later de naam veranderde in gewoon ‘Don’. Zijn successen hebben hem geen windeieren gelegd. Zo had hij eerder de beschikking over verschillende Audi RS6’en en een Lamborghini Huracán Performante. Vorig jaar ondernam hij een poging om “de dikste RS6 van Nederland” te realiseren door onder meer een extravagante widebody-kit. Het voertuig werd echter niet goedgekeurd en De Jong mocht na een WOK-status niet met het voertuig de weg op. Hierop zette hij het voertuig in de verkoop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Don de Jong (@dondejong_)

Naast zijn succesvolle YouTube-kanaal is De Jong ook een succesvolle ondernemer. Zo is hij de oprichter van Focus Drink, een merk van energiedrankjes dat tegenwoordig veelvuldig in de supermarkt te vinden is, en Beat my Boxer, wat elke maand nieuwe boxers in de brievenbus bezorgt. Hij betrok een luxe miljoenenwoning in Roelofarendsveen, in de buurt van Leiden. Hij kocht de woning in september 2020 op 21-jarige leeftijd.

De nieuwe Audi RS7 C8 van Don de Jong

Dat het De Jong voor de wind gaat, bewijst hij met zijn nieuwe aanschaf. Hij heeft zijn spaarvarken namelijk stukgeslagen op een gloednieuwe Audi RS7 C8, welke nieuw zo’n € 215.000 kost. Onder de motorkap van de Audi RS7 C8, afkomstig uit 2019, van Don de Jong ligt de welbekende 4,0-liter V8 met dubbele turbo met een vermogen van 600 pk en een koppel van maximaal 800 Nm. De RS7 C8 heeft zo’n 3,4 seconden nodig om vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken. De topsnelheid ligt zo rond de 305 km/h.