Cristiano Ronaldo, de Portugese voetballegende die wereldwijd bewonderd wordt, heeft opnieuw de aandacht weten te grijpen met zijn meest recente aankoop. Cristiano Ronaldo is namelijk de trotse eigenaar van de Ferrari Daytona SP3. De Portugese voetballer is gefilmd achter het stuur van dit luxueuze voertuig terwijl hij in de Portugese hoofdstad Lissabon verbleef voor nationale teamverplichtingen. Het is zeker niet de eerste supercar waar de voetballer eigenaar van geworden is, maar misschien wel de allerduurste en meest exclusieve supercar uit zijn collectie.

Cristiano Ronaldo gespot in Ferrari Daytona SP3

Cristiano Ronaldo, een naam die geen introductie behoeft, is een Portugese linksbuiten die de status van wereldster heeft bereikt. Met een indrukwekkende carrière bij verschillende voetbalclubs heeft hij niet alleen sportieve successen behaald, maar ook op financieel gebied. Zijn overstap naar Al-Nassr in december 2022 leverde hem het hoogste salaris ooit op in de geschiedenis van het voetbal, waardoor hij zichzelf nu de best betaalde sporter ter wereld mag noemen. Met dit absurde salaris is Ronaldo ook niet vies van dure items. Zo werd Cristiano dit jaar nog gespot met een exclusief Jacob & Co.-uurwerk van maar liefst $ 920.000. Het is dan ook geen verrassing dat Ronaldo een exclusieve auto als de Ferrari Daytona SP3 weet te bemachtigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katchow (@lisbon.cars)

De Ferrari Daytona SP3 overstijgt de conventies van een gewone supercar; het is een symbool van ongeëvenaarde prestaties en exclusiviteit. Als de nieuwste toevoeging aan Ferrari’s befaamde Icona-reeks belichaamt de Daytona SP3 het summum van Italiaanse autokunst en techniek. Onder de motorkap huist een machtige atmosferische V12-motor, die met een verbluffende 840 pk en 697 Nm koppel het hart van autoliefhebbers sneller laat kloppen. Deze buitengewone kracht stelt de Daytona SP3 in staat om in een oogwenk van 0 naar 100 km/u te schieten, met een adembenemende acceleratie van slechts 2,85 seconden. Maar het zijn niet alleen de cijfers die indruk maken, het is het gevoel van pure snelheid en kracht dat elke rit in deze bolide onvergetelijk maakt.

Slechts 599 exemplaren wereldwijd

Wat de Ferrari Daytona SP3 nog meer onderscheidt, is niet alleen zijn verbluffende prestaties, maar ook zijn ongeëvenaarde exclusiviteit en het indrukwekkende prijskaartje dat eraan verbonden is. Met een strikt gelimiteerde productie van slechts 599 exemplaren wereldwijd, is deze supercar een waardevolle zeldzaamheid op de weg. De beperkte beschikbaarheid van de Daytona SP3 draagt bij aan zijn aura van exclusiviteit en maakt elke eigenaar lid van een zeer exclusieve club van gelukkige bezitters. Bovendien, met een startprijs van ongeveer € 2 miljoen, behoort de Daytona SP3 zonder twijfel tot de absolute topklasse van exclusieve auto’s. Voor Cristiano Ronaldo, wiens buitengewone rijkdom en status hem in staat stellen om het beste van het beste te bezitten, past de aanschaf van de Ferrari Daytona SP3 perfect bij zijn streven naar uitzonderlijke luxe en exclusiviteit.

Naast Cristiano Ronaldo heeft ook Formule 1-coureur Charles Leclerc zich onlangs in de wereld van exclusieve auto’s gewaagd met de aanschaf van de Ferrari SP3 Daytona Spider. Begin dit jaar is Leclerc gespot terwijl hij trots achter het stuur van deze unieke bolide zat tijdens zijn terugkeer naar Monte Carlo. Met zijn opvallende ontwerp en verbluffende prestaties is de SP3 Daytona Spider een ware blikvanger.