Cristiano Ronaldo, een van de beste voetballers aller tijden, doet het niet alleen goed op het voetbalveld. De voetballer is uitgegroeid tot een echte zakenman, de naam Cristiana Ronaldo kunt u zelfs een merk noemen. De Portugese voetballer wist in 2023 een duizelingwekkend hoog bedrag in de wacht te slepen. Zijn enorm hoge inkomen bestond onder meer uit zijn voetbal salaris, sponsordeals, advertenties en inkomsten uit zijn eigen bedrijven. Met dit bedrag verdient de Portugees ruim twee keer zo veel als dat zijn eeuwige rivaal Lionel Messi verdient. De internationale superster met ontelbaar records is een echte grootverdiener. Sterker nog: Cristiano Ronaldo is inmiddels de best betaalde sporter ter wereld.

€ 200 miljoen salaris bij zijn nieuwe Saoedi-Arabische voetbalclub

Cristiano Ronaldo heeft geen introductie nodig, de Portugese linksbuiten is een echte wereldster. De voetballer heeft bij verschillende voetbalclubs gespeeld, waar hij een goed salaris wist op te strijken. De wereldspits maakte in 2018 de overstap van Real Madrid naar Juventus. Bij Juventus werd de voetballer toendertijd de best betaalde voetballer. Later in 2021 keerde Ronaldo terug naar zijn oude club Manchester United, waar hij in zijn jongere jaren speelde. Ook bij Manchester United verdiende de voetballer een ontzettend goed salaris. De voetballer wist het hoogste salaris ooit binnen te slepen met zijn overstap naar de Saoedi-Arabische voetbalclub Al-Nassr in december 2022. Bij Al-Nassr verdient de voetballer een zo astronomisch hoog bedrag dat hij zichzelf de best betaalde sporter kan noemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Met zijn overstap naar Saoedi-Arabië werd Cristiano Ronaldo in een klap de best betaalde sporter ter wereld. In 2023 verdiende de Portugese voetballer maar liefst € 200 miljoen, een werkelijk absurd bedrag. Deze € 200 miljoen is zijn salaris bij Al-Nassr inclusief bonussen, voor het behalen van vooraf afgesproken prestaties. De voetballer weet ook in Saoedi-Arabië een goede indruk te maken. De superspits maakte in 44 wedstrijden 38 goals en 13 assists voor Al-Nassr. Begin dit jaar kocht de superster nog een gloednieuwe Ferrari Purosangue van zijn top salaris. Zijn salaris bij de Saudi-Arabische voetbalclub is alleen zeker niet zijn enige inkomstenbron. De voetballende zakenman wist door de jaren heen op flink wat manieren fors geld te verdienen.

Cristiano Ronaldo is de best betaalde sporter ter wereld

De voetballer heeft ook het record te pakken voor meest gevolgde persoon ooit op Instagram. Dit is niet alleen een leuk record, maar ook een zakelijk middel. De voetballer heeft namelijk maar liefst ruim 621 miljoen volgers op zijn kanaal. Voor bedrijven is de meest gevolgde man dus een interessant reclame middel. Zo heeft de Portugese international sponsor deals lopen met multinationals zoals Nike, Herbalife, MTG en Unilever. Dit soort bedrijven leggen enorme bedragen neer in ruil voor een beetje zendtijd bij de bekendste voetballer aller tijden. De aller belangrijkste sponsor uit dit rijtje is met zekerheid het sport merk Nike. Al sinds zijn jongere jaren speelt de voetballer met Nike-schoenen. Ronaldo zou voor deze samenwerking € 16,2 miljoen ontvangen per jaar. In totaal heeft Nike al ruim € 100 miljoen uitgeven aan Cristiano Ronaldo.

De voetballer is een echte zakenman, ooit begon hij met zijn eigen kledingmerk ‘CR7’. Dit startte met een simpele ondergoedlijn, maar inmiddels hebben ze schoenen, broeken, dekens, deo en parfum. De voetballer investeert ook in allerlei andere bedrijven, zo investeerde hij in het Portugese energiebedrijf 7EGEND. Daarnaast is hij de eigenaar van het vliegtuigbedrijf Dutton Invest en een nachtclub in de Algarve. Hij heeft een samenwerking met het fitnessbedrijf Crunch en restaurantketen Zela. Tot slot opende hij zelfs samen met het Portugese Pestana drie hotels. Dit alles samen zorgt ervoor dat de Portugese spits de best betaalde sporter aller tijden is. De voetballer zou in 2023 een inkomen gehad hebben van maar liefst € 254 miljoen. Echter is dit bedrag een schatting en zal het in de realiteit met alle sponsordeals en ondernemingen een stuk hoger uitpakken.