Terwijl de 2024 Formule 1-kampioenschap een korte pauze neemt, grijpen de coureurs de gelegenheid aan om te ontspannen. Voor Charles Leclerc betekent terugkeren naar Monte Carlo een bijzondere ervaring, want hij heeft zojuist zijn wagenpark uitgebreid met een unieke toevoeging: de Ferrari SP3 Daytona Spider. Deze bolide beschikt over een ontwerp dat klassieke elementen moeiteloos combineert met hedendaagse elegantie. Deze exclusieve auto, behorend tot de befaamde “Icona” -collectie van Ferrari, belooft een nieuwe dimensie van luxe en stijl voor de coureur.

Leclerc trotse eigenaar van Ferrari Daytona Spider

Charles Leclerc, de trotse eigenaar van de indrukwekkende Ferrari SP3 Daytona Spider, behoeft geen introductie in de wereld van de Formule 1. Deze jonge Monegaskische coureur heeft zijn stempel gedrukt op de racewereld met zijn ongeëvenaarde talent en vastberadenheid. Als lid van het befaamde Ferrari-team heeft Leclerc snel naam gemaakt als een van de meest veelbelovende coureurs van zijn generatie. Met meerdere podiumplaatsen en een groeiend aantal fans over de hele wereld, vertegenwoordigt Leclerc de toekomst van de Formule 1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Toutio (@toutio.monaco)

De Ferrari SP3 Daytona Spider, onlangs toegevoegd aan de garage van Charles Leclerc, is niet zomaar een auto, het is een waar kunstwerk op wielen. De Ferrari SP3 Daytona Spider, als onderdeel van de exclusieve Icona-lijn, vertegenwoordigt het summum van exclusiviteit en prestaties. Met slechts 599 exemplaren wereldwijd is deze bolide niet alleen een zeldzame verschijning op de weg, maar belichaamt hij ook de erfenis van historische Ferrari’s op een unieke manier. Deze exclusieve auto, met een prijskaartje dat gemakkelijk de € 2 miljoen overschrijdt, straalt luxe en prestige uit vanuit elke hoek. Met zijn opvallende matte zwarte livery, versierd met de vlag van Monaco langs de gehele lengte van de auto, is de SP3 Daytona Spider een zeldzaam juweel dat de aandacht trekt en bewondering oogst, waar het ook gaat.

Nieuwe bolide van Leclerc heeft een topsnelheid van meer dan 340 km/h

Onder de motorkap schuilt een indrukwekkende 6,5-liter V12-motor, zonder enige vorm van elektrohulp, die 840 pk en 697 Nm koppel levert. Met een zeventraps automaat met dubbele koppeling en een verbluffende acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 2,9 seconden, is de Daytona SP3 een krachtige en wendbare machine. Het vermogen van deze auto nodigt echter ook de aandacht van de Nederlandse fiscus uit, met hun bpm-tanden gulzig klaar om toe te happen bij elke registratie. Met een topsnelheid van meer dan 340 km/h is de Daytona SP3 niet alleen een lust voor het oog, maar belooft hij ook een adembenemende rijervaring voor diegenen die het geluk hebben er een te bezitten.

Dit is zeker niet de eerste Ferrari die Leclerc bezit. De nummer 16 van Ferrari heeft inmiddels een immens groot wagenpark, voornamelijk bestaande uit Ferrari’s. De coureur neemt daarentegen ook wel eens afscheid van een trouwe bolide. Zo nam Leclerc begin dit jaar nog afscheid van zijn Ferrari Roma, hij zette de auto te koop op Marktplaats. De bolide had een prachtig uiterlijk, de auto was uitgevoerd in een Nero Stellato-kleur, verrijkt met gouden deeltjes. Deze auto moest hij wellicht verkopen om ruimte te maken voor de auto die hij kort daarvoor kocht. Afgelopen kerst kocht het talent van Ferrari namelijk nog een Ferrari 812 Competizione Aperta voor maar liefst € 578.000.