Een zeldzame vondst heeft zich voorgedaan in Groot-Brittannië. Op een verlaten kerkhof aldaar is namelijk een zeer zeldzame Maserati Mistral ontdekt. Van deze wagen zijn er tussen 1963 en 1970 slechts 953 ooit geproduceerd, waarvan 125 cabrio’s. De vondst werd gedaan door het YouTube-kanaal IMSTOKZE.

Zeldzame Maserati Mistral gevonden midden in de Britse bossen

Vondsten van autokerkhoven in dichtbegroeide bossages is zo vreemd nog niet. Zo werd er eerder al één aangetroffen in China, één in Duitsland, en zelfs een Formule 1-autokerkhof in Frankrijk. Toch is deze vondst een stukje meer bijzonder. In bossages ergens in Groot-Brittannië is namelijk een heuse Maserati Mistral gevonden. Die bolide werd van 1963 tot 1970 gemaakt en wordt bestempeld als één van de meest toonaangevende klassiekers. In die zeven jaar zijn er in totaal slechts 953 exemplaren van de band gerold, waarvan 125 cabrio’s. Op zichzelf al uniek genoeg, maar dit model had het stuur ook nog eens aan de typisch Britse rechterkant. Van de Mistral met het stuur aan de rechterkant zijn er slechts 20 tot 30 ooit gebouwd.

Maserati Mistral

De meeste Maserati Mistrals gaan onder de hamer voor bedragen die tot ver in de miljoenen kunnen lopen, dus is deze vondst des te vreemder. Dit exemplaar verkeert echter in een erbarmelijke staat. Vermoedelijk staat hij al meerdere jaren op het kerkhof.

Ontdekt door een YouTube-kanaal

De vondst werd gedaan door het YouTube-kanaal IMSTOKZE, een kanaal dat volledig in het teken staat van het bezoeken van autokerkhoven. In de gepubliceerde video is te zien dat de twee weken geleden ontdekte wagen het grootste deel van haar leven vermoedelijk buiten de weg heeft doorgebracht. Nadat hij van de weg is geplukt, lijkt de Maserati volledig gestript te zijn voor in eerste instantie een restauratie. Er ontbreken namelijk zowel onderdelen aan het interieur als aan het exterieur. Volgens kenners kan het omhulsel gelukkig misschien nog wel worden gered, ook al zal het een duur project zijn. Bekijk de volledige video van IMSTOKZE over de vondst hieronder: