Het uitbrengen van een elektrisch model is een trend voor ’s werelds sportautomerken, maar Lamborghini doet daar voorlopig niet aan mee. Dat zegt topman Stephan Winkelmann in een interview met Bloomberg. Volgens hem heeft dat vooral sentimentele redenen.

Lamborghini wacht met voorlopig met volledig elektrisch model

Hoewel velen het liever niet ondergaan, is er wel degelijk een trend gaande wat betreft de productie van (deels) geëlektrificeerde bolides. Zo brak Porsche al met de 61-jarige historie van de 911, door het nieuwe model hybride te maken, en is bijvoorbeeld ook Ferrari langzaamaan bezig wat meer te verduurzamen, hoewel de Dodici Cilindri over een ouderwetse V12 zal beschikken, evenals het nieuwste model van Aston Martin. Lamborghini wil zich echter nog niet aan onvermijdelijke elektrificatie wagen.

In een interview met zakenblad Bloomberg geeft Winkelmann aan dat volledig elektrische supercars “tot nu toe niet verkopen”, hoewel dat volgens hem geen probleem hoeft te zijn, gezien Lamborghini wel over voldoende middelen zou beschikken om elektrische voertuigen te produceren. Volgens de Duitser is vooral het sentimentele wat voorlopig de doorslag geeft. Het zou bijvoorbeeld erg moeilijk zijn om het tamelijk iconische V10-geluid van bijvoorbeeld de Huracán na te bootsen. “Het is nog te vroeg en we moeten in afwachten of en wanneer dit gaat gebeuren.”

In 2028

Lamborghini is echter wél succesvol als het gaat om hybride sportwagens, zoals de Revuelto. Winkelmann vertelde in maart al dat er voor dat model een wachtlijst van maar liefst twee jaar is. Lamborghini wist vorig jaar wereldwijd voor het eerst meer dan tienduizend van zijn exclusieve auto’s te verkopen.

Maar zoals het er nu naar uitziet, zal het eerste volledig elektrische model van Laamborghini op zijn vroegst in 2028 op de markt komen. Daarmee loopt Lamborghini achter op aartsrivaal Ferrari, die vastberaden is om eind volgend jaar al zijn eerste elektrisch aangedreven sportauto te onthullen. Het zal hoe dan ook een revolutie in de mondiale auto-industrie betekenen.