Real Madrid heeft afgelopen weekend voor de 15e keer in de clubhistorie de Champions League weten te winnen. Reden voor een feestje dus, en dus pakte de selectie van de Koninklijke flink uit. Voorafgaand aan de finale tegen Borussia Dortmund leek het met het vertrouwen al wel goed te zitten, en passeerden een aantal zeer extravagante en bovenal peperdure uurwerken de revue.

Madrid kleurt wit na 15e Champions League-winst in de historie

Voorafgaand aan de finale afgelopen zaterdag in de Londense voetbaltempel Wembley bleek Real Madrid al op voorhand de gedoodverfde favoriet tegen tegenstander Borussia Dortmund. En die favorietenrol maakten ze waar: het werd 0-2 in het voordeel van de Madrilenen. Geflatteerd, want zeker in de eerste helft had de Duitse formatie kansen in overvloed om een toch wel stunt te bewerkstelligen. Zover kwam het niet. Een kopbal van rechtsback Carvajal in de 74e minuut en een doelpunt van Vinicius Júnior na een fout van de Nederlander Ian Maatsen 10 minuten daarna beslechtte het lot van de geel-zwarten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Het betekende de 15e Champions League-winst in de geschiedenis van Real Madrid. Het record van meeste Champions Leagues/Europacup I’s hadden de Madrilenen al lang en breed in handen, maar wordt hiermee nog verder uitgebreid. Achter Real Madrid staan AC Milan (7), Bayern München en Liverpool (allebei 6), FC Barcelona (5) en Ajax (4). En dan wordt Kylian Mbappé op zeer korte termijn ook nog eens aangekondigd.

Exclusieve uurwerken

Voorafgaand aan de finale zat het met het vertrouwen wel goed bij de formatie van succescoach Carlo Ancelotti, zo getuigen de brede glimlachen. Maar dat is niet het enige wat opviel. Rondom de pols van veel spelers glinsterde namelijk een zeer extravagant uurwerk, zoals dat ook al het geval was bij de viering van de landstitel. We zetten het voor u op een rij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Zo zien we sterspeler Vinicius Júnior met een Richard Mille 67-01 in rosé gold ($ 190.000). Middenvelder Camavinga maakt het wat bonter, hij paradeert namelijk met een exclusieve Richard Mille 65-01 Split Second Chronograph in carbon TPT, ter waarde van $ 450.000. Collega-middenvelder Tchouaméni doet er nog een schepje bovenop, met zijn Audemars Piguet Royal Oak Double Balanced Openworked Rainbow in frosted white gold, ter waarde van zeker $ 500.000.

Bescheidener, maar nog steeds stijlvol zijn verdediger Nacho met een Rolex DateJust Jubilee ‘White’ steel ($ 12.000), rechtsback Lucas Vázquez met een Rolex GMT-Master II ‘Pepsi’ steel van $ 21.000, de 38-jarige middenvelder Luka Modrić met een Patek Philippe Annual Calendar 5205G van $ 55.000, en rechtsback Dani Carvajal met een Patek Philippe Nautilus 5726A steel ter waarde van zeker $ 90.000.