Memphis Depay is degene die de Nederlandse media momenteel domineert. Of het nu gaat om zijn haarband of zijn ietwat tegenvallende prestaties gedurende dit EK, Depay houdt de gemoederen flink bezig. Het zal Memphis Depay echter weinig deren als we zien in wat voor bolide hij zijn dagelijkse ritjes maakt.

Nog niet het EK van Memphis Depay

De 30-jarige Memphis Depay begon zijn carrière in 2011 bij PSV, waar hij uitgroeide tot een groeibriljant. Het leverde hem in 2015 een transfer op naar het grote Manchester United, waar Louis van Gaal destijds trainer was. Tijdens zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League scoorde hij tegen, jawel, PSV. Maar na een veelbelovende start bloedde zijn carrière in Manchester wat dood, en hij verkaste naar Olympique Lyon, waar hij uitgroeide tot een grootheid. In juni 2021 verkaste hij naar FC Barcelona, destijds onder het bewind van Ronald Koeman, alvorens hij in 2023 overstapte naar Atlético Madrid. Daar is zijn contract deze zomer niet verlengd, waardoor hij transfervrij op te pikken is. Onder meer AC Milan en Fiorentina zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van de 30-jarige spits.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Depay staat daarentegen wel op het punt om topscorer aller tijden te worden van het Nederlands Elftal. Hij heeft nog vijf doelpunten nodig om Robin van Persie, de huidige topscorer, te passeren. Zijn eerste doelpunt voor Oranje maakte hij op het WK 2014 tegen Australië, wat de belangrijke 2-3 betrof. Depay zou die status dit EK wel eens kunnen verwerven, echter komt hij – misschien wel door zijn veelbesproken haarband – nog niet echt uit de verf.

In deze bolide maakt de Oranjespits zijn dagelijkse ritjes

Depay staat ook bekend als stijlicoon, zo werd hij onlangs gespot met een exclusieve Rolex. Maar ook op straat houdt hij er een gevoel van stijl op na. Zijn dagelijkse ritjes maakt hij in een Rolls-Royce Cullinan. De bolide van Memphis Depay heeft een prijskaartje van € 544.000 en is gloednieuw. Hij beschikt over een 6.8 liter V12-motor met geel en zwart interieur. Met 571 pk en een maximum koppel van 850 Nm levert de wagen ondanks zijn grootte een topsnelheid van 250 kilometer per uur. De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur doet hij in 5,2 seconden.

Naast de Cullinan heeft Depay ook nog de beschikking over een unieke Maybach en een Rolls-Royce Wraith Mansory.