Een groots moment voor miljardair Robert van der Wallen. Acht jaar na de bestelling van zijn megalomane superjacht is deze eindelijk klaar om in gebruik genomen te worden. Het schip werd vervaardigd door de Nederlandse werf Feadship.

Het jacht van Robert van der Wallen is na acht jaar eindelijk klaar

Het hing al even in de lucht dat miljardair Robert van der Wallen een nieuw superjacht in ontvangst zou mogen nemen, gezien hij zijn eerdere jacht My Loyalty met een fikse korting van de hand deed. Vlak daarna verkocht hij ook nog eens zijn privéjet. Daarmee deden speculaties de ronde dat Van der Wallen plotsklaps ‘links’ zou zijn geworden. Met die geruchten heeft hij echter finaal afgerekend. Hij heeft namelijk een nieuw jacht in ontvangst genomen, zo meldt Quote. Het jacht werd al in 2016 besteld en werd gefabriceerd door Feadship, een befaamde Nederlandse scheepswerf uit Aalsmeer. Van der Wallens jacht is 59,5 meter lang, bijna tien meter langer dan zijn vorige gevaarte. Ook is het schip een stuk duurzamer. Zo is het jacht voorzien van zonnecellen, waarmee het jacht de eerste Feadship is die daarover beschikt, hoewel achterin nog wel een dieselelektrische scheepsmotor huist. Klaarblijkelijk heeft Van der Wallen erop aangedrongen dat het schip tot het meest duurzame segment moet behoren.

Jacht Robert van der Wallen

Bron: Feadship

Het superjacht is voorzien van een ‘elegante blauwgrijze romp en witte bovenbouw, waarmee de nieuw gelanceerde 59,50 meter lange Project 713 een onstuimig figuur op het water is’, zo omschrijven de bouwers het zelf. Verder belangrijk om te benoemen: ‘Project 713’ beschikt over een uitgebalanceerd exterieur van het gerenommeerde Studio De Voogt. Het eigentijdse interieurontwerp is vervaardigd door Sinot Yacht Architecture & Design.

Spaarzegels

Robert van der Wallen vergaarde zijn vermogen, geschat op rond de € 1,1 miljard, met zijn eigen bedrijf Brand Loyalty. Dankzij dat bedrijf kunnen consumenten zegels sparen voor handdoeken, besteksets en pannen. Van der Wallen verkocht zijn bedrijf uiteindelijk aan het Amerikaanse Alliance Data Systems, tevens de eigenaar van Airmiles, voor een bedrag van rond de € 1 miljard. In maart 2023 werd hij weer eigenaar van het bedrijf, maar het leed flinke verliezen, waarop hij het nogmaals voor een kleine € 6 miljoen van de hand deed.

Jacht Robert van der Wallen

Bron: Feadship

Sindsdien staat Van der Wallen bekend als een soort filantroop. Hij geeft veel van zijn vermogen weg aan goede doelen en vindt het milieu belangrijk.