Mocht u zich interesseren in de wondere jachtenwereld, bent u allicht bekend met het jacht Khalilah, gekenmerkt door zijn gouden kleurstelling. Het bijzondere en populaire superjacht staat al een flinke tijd te wachten op een nieuwe eigenaar, waardoor er een flinke korting is gerealiseerd: er is nu € 4,5 miljoen van de initiële prijs is afgesnoept.

Het langste carbon jacht ter wereld

Het 49 meter lange jacht Khalilah is ’s werelds langste volledig carbon superjacht ooit gebouwd. Het is opvallend vanwege de gouden laag die het jacht bedekt, evenals de voorzieningen en abstracte lijnen. Het werd in 2015 geleverd door de Amerikaanse werf Palmer & Johnson in Monaco, met interieurontwerp door Luxe Projects. Het achterdek beslaat 110 m² en er is veel ruimte tussen de spiegel en de salondeur. Binnenin wordt het gevoel van ruimte voortgezet met uitgebreid glas voor een ononderbroken uitzicht. Haar ruime achterdek en speelse en kleurrijk interieur maken het een gewild charterjacht op de Middellandse Zee. Khalilah onderging in 2020 voor het laatst onderhoud en verkeert sindsdien in een “onberispelijke staat”. Zoals bij ieder jacht van deze staat van dienst, wordt het jacht geleverd met allerlei tenders, ofwel waterspeelgoed, zoals een matchende 7-meter gouden tender, een jetpack, hoverboard, wakeboard, jetski’s, kajaks, paddleboards en springkussens.

Het interieur van Khalilah combineert een moderne stijl met Aziatische invloeden. Het jacht biedt plaats aan 11 gasten in vijf passagiershutten, en er is accommodatie voor negen bemanningsleden, inclusief de kapitein. Hoewel het jacht allesbehalve het grootste is, is het met zijn opvallende gouden kleurstelling wel dé blikvanger op de oceaan. En het kan nu voor u zijn.

Superjacht wordt met flinke korting te koop aangeboden

Dat is overigens al sinds 2023 het geval, want toen verscheen het jacht voor de tweede keer in de verkoop, voor € 24,5 miljoen. De eerste keer was in 2022. Hierna werd er € 2,5 miljoen uitgegeven voor de renovatie, waarna het schip weer voor € 22,9 miljoen in de etalage belandde. Een initiële korting voor het superjacht van € 4,5 miljoen dus.

Superjacht Khalilah korting

Bron: Fraser Yachts

Quote weet te vertellen dat het jacht toebehoort aan de Russische eigenaresse Olga Mirimskaya, ceo van de Russische bank BKF. Mocht u het schip niet willen kopen, kunt u het ook charteren. Kost u op wekelijkse basis wel € 255.000.