Delicaat, oprecht en precies. Laat je betoveren door de evolutionaire smaak van Grand Vintage Rosé 2008. De nieuwste toevoeging aan een serie van exceptionele Grand Vintages van het grootste champagnehuis ter wereld. Deze florale en fruitige wijn is de persoonlijke creatie van de keldermeester met de beste druiven van dat jaar. Grand Vintage Rosé 2008 is ongekend luxueus en vernieuwend op alle vlakken. Fonkelend van kleur, verfijnd qua bouquet en puur en precies van smaak.

Delicaat, oprecht, precies

De Grand Vintage Rosé 2008 is een rosé zoals je nog nooit eerder hebt geproefd. Deze fonkelnieuwe creatie van Moët & Chandon komt voort uit een exceptioneel assemblage van Pinot Noir (46%, waarvan 20% rode wijn), Chardonnay (32%) en Meunier (22%) en is te herkennen aan haar heldere diep roze kleur met complexe blauwachtige en gouden reflecties.

De rooskleurige wijn parelt met fijne belletjes en onderscheidt zich in haar verfijnde bouquet. In de rosé vond de keldermeester een extraordinaire balans tussen bloemige en fruitige noten. De wijn omarmt de florale tonen van rozen en meidoorn naast botanische nuances van buxus en limoenschil en dankt haar subtiele fruitige, frisse noten aan framboos, kers en bloedsinaasappel.

_DSC4226

Proeverij

Op het palet opent Grand Vintage Rosé 2008 sappig en vol met dank aan een de combinatie van rijpe fruitsoorten als aardbeien en zwarte bessen. Vervolgens ontvouwt de rosé zich geleidelijk tot een delicate, uitgebalanceerde structuur met een aangename zuurtinten. De afdronk is verfrissend en licht bitter met de expressieve smaak van grapefruit. De Grand Vintage Rosé 2008 is uitgesproken en precies van smaak.

Meer lezen over Moët & Chandon’s exclusieve nulti-vintage champagne: MCIII doet u hier.

Klimaat en oogst
De Grand Vintage Rosé 2008 vindt haar oorsprong in het jaar 2008. Een relatief koel jaar, te vergelijken met 2004 en 1998. De winter was mild, het voorjaar overwegend grijs en regenachtig. De zomer was zeer koel, maar – tot het grote geluk van de keldermeester – ook droog. September was de beslissende maand in de creatie van de rosé. De eerste regenbuien werden weggedreven door noordwestenwinden, wat de rijping en de gezondheid van de druiven ten goede kwam, en ideale oogstomstandigheden verzorgde.  De officiële oogst vond plaats tussen 12 en 27 september.

Het is de hogere zuurbalans (8,6g H2SO4/I totale zuurgraad voor 2,98 pH) die de ultieme, unieke signatuur geeft aan de Grand Vintage Rosé 2008, wier voorgangers ‘warmer’ van aard waren. Een dergelijke zuurgraad als deze is niet meer gesignaleerd sinds 1995 en 1996, wat de Grand Vintage Rosé 2008 enig in zijn soort maakt.

Grand Vintages

Grand Vintage Rosé 2008 is de meest recente vertaling van het extraordinaire karakter van de Moët & Chandon Grand Vintages. Een karakter dat berust op drie kernwaarden: vrijheid van interpretatie, selectie van de meest opmerkelijke wijnen van het jaar en respect voor het eigen karakter van elke vintage.

Elke Grand Vintage is origineel en getuigt van pure ambacht. De keldermeester krijgt de vrijheid geboden de beste oogst persoonlijk te interpreteren. Met uitzonderlijke wijnen, die zich onderscheiden door hun maturiteit, complexiteit en charisma, als resultaat. Grand Vintage Rosé 2008 is niet alleen de nieuwste aanwinst in de Grand Vintages collectie, ook is het een ware aanwinst voor elke wijnliefhebber.

Advies verkoopprijs: 69,99

HR-MC-Grand-Vintage-Ros_-2008-Bottle-_-Pack