De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal Ron Gastrobar Indonesia te Ouderkerk aan de Amstel.

Ron Blaauw keert terug naar zijn woonplaats, Ouderkerk aan de Amstel. Waar tot 2011 ook zijn bekroonde tweesterrenrestaurant Ron Blaauw zat. Dit maal opent hij in het pittoreske dorpje vlakbij Amsterdam de nieuwe editie van zijn Gastrobar concept, in Indonesische stijl en Pure Luxe mocht langskomen om dit nieuwe concept persoonlijk te ervaren.

Het restaurant is toegankelijk en zonder pretentie, waardoor een prettige sfeer heerst binnen het restaurant (en buiten op het heerlijke terras aan de Amstel). Ron Blaauw is niet zomaar bij de Indische keuken terecht gekomen voor zijn derde Gastrobar, hij heeft in het verleden veel over de keuken geleerd van zijn inmiddels overleden schoonmoeder, die Indisch was. Veel van haar recepten zijn dan ook (met een moderne twist) gebruikt in het restaurant.

05_IMG_9562 Ron Blaauw Indonesia

Wij nemen bij ons bezoek de twee verschillende rijsttafels, die van Chef Agus en die van Chef Ron. Beide rijsttafels zijn beschikbaar vanaf 2 personen (vanaf 29,50 p.p.) en zijn volgens chef Agus Hermawan eigenlijk een erg Nederlands begrip. De gerechten die deel uit maken van de rijsttafels zijn echter wel echt Indonesisch bereid. Dat betekend geen grote hoeveelheden kipsaté, maar kruidige vis en mooi geitenvlees in donkere saus. Voor ons, als echte fans van de rijsttafels uit verschillende restaurants in Amsterdam, was dit een aangename concurrent die door de eigen stijl in de gerechten tussen de rest uitspringt.

07_IMG_9569 Ron Blaauw Indonesia

Het interieur zorgt ervoor dat u als gast helemaal opgaat in de Indonesische sferen, met groene fluwelen banken, rieten stoelen en een bladerdak als plafond. Bovendien is er fantastisch omgegaan met de beperkte ruimte in het smalle pand aan de Amstel, er zijn knusse hoekjes maar ook een prettige doorkijk door het restaurant tot achterin de tuin. Maar het is natuurlijk het allerleukst om deze zomer op het terras aan de Amstel te gaan zitten met uw rijsttafel of een van de vele andere gerechten terwijl u de bootjes voorbij ziet varen in de prachtige woonplaats van Ron Blaauw. Wij raden het u zeker aan..!

Ron Blaauw is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor zijn 4e Gastrobar, welke keuken daarin geserveerd wordt wilt hij echter nog niet vertellen. We zullen het geduldig af moeten wachten.

Voor meer informatie of reservering gaat u naar de website van Ron Gastrobar Indonesia

Lees ook: Pure Luxe Experience: San George Downtown Italian Amsterdam