De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal restaurant San George Downtown Italian te Amsterdam.

Café George te Amsterdam

Het avontuur van George begon in 2006 met een klassieke Franse brasserie in NYC stijl aan de Amsterdamse Leidsegracht genaamd Café George. Sindsdien hebben eigenaren Niels Reijers en Colette van Eembergen het George imperium uitgebreid met nog 4 vestigingen in Amsterdam, waarvan de meest recente San George is. Daarnaast heeft George een vestiging in Laren, George LA en een strandtent in Zandvoort, George No. 5. Pure Luxe kwam langs bij San George, de extraordinaire Italiaanse bistro van George met internationale allure, schuin tegenover het bekende Leidseplein.

Wat als eerste opvalt bij binnenkomst is de grafische zwart-wit vloer die gelijk het thema van het restaurant introduceert. Het interieur wordt door de ontwerpers zelf omschreven als ‘Amerikaans-Italiaans Bistro Chic’. Die uitstraling is bereikt door gebruik te maken van materialen als natuursteen en messing, samen met diepe groene en blauwe tinten. Erg mooi.

Het interieur werd al door meerdere vakbladen geapprecieerd met als recente toevoeging de eerste Nederlandse editie van Vogue Living. Het designteam van Framework Architects zei het volgende over de afwerking tegen Residence: ‘Als accessoires hebben we onder meer gekozen voor palmplanten, om de Italiaanse sfeer te benadrukken en vanwege de sixties vibe. De fotografie is van Slim Aaron en de wandlampen van Serge Mouille. De barkrukken zijn erg bijzonder, die komen uit het beroemde casino van Monaco’.

Het menu van San George is gevuld met de fijnste Italiaanse klassiekers, wij besluiten het Chef’s Menu te nemen waarbij we starten met de befaamde antipasti. Een rijkelijk gevuld bord voor twee met een selectie van de mooiste Italiaanse kazen, salumi & salami, gegrilde groenten, carpaccio’s en Italiaans bereide inktvis & tonijn, om de romige burrata met tomaatjes niet te vergeten. Bijna te veel om op te noemen, maar een superieure manier 0m jezelf in de sferen van Italië te begeven.

Vervolgens gaan we verder met een Pasta di Pesto, het nodige tussengerecht om de klassieke koolhydraten binnen te krijgen waar de Italianen zo bekend om staan. Ondertussen genieten we van het uitzicht over de drukke straat bij het Leidseplein in Amsterdam, de glazen koepel aan de voorkant van de zaak zorgt voor een uitzicht rondom waardoor de bezoekers die van mensen kijken houden hier hun geluk niet op kunnen. Waarna we het hoofdgerecht van lamsrack geserveerd krijgen, volledig met diepe donkere jus, genieten..! Wij drinken overigens een heerlijke frisse lichte Rosé bij dit alles, een Bardolino Chiaretto 2013.

PureLuxe-SanGeorge-Dessert

Het dessert is wederom een verassing van verschillende Italiaanse traktaties die het Italiaanse plaatje helemaal compleet maakt. Samen met een goed kopje espresso en een lekker glaasje Limoncello zit hiermee voor ons de avond er alweer op. Maar we besluiten hierbij meteen om snel weer eens langs te gaan bij San George. Voor ons was het een zeer geslaagde avond bij de Italiaanse bistro van George. Fans van de Italiaanse keuken moeten absoluut bij San George zijn geweest, en fans van prachtig gestileerde interieurs kunnen ook niet wegblijven, zeker niet na het zien van deze foto’s..! Dus… Komt dat zien, komt dat proeven!

Lees ook: Pure Luxe Experience: De Vernieuwde Kersentuin van Stefan van Sprang