In een van de mooiste hotels die onze hoofdstad rijk is, mocht onze collega & vriendin van Amsterspots aanschuiven voor een heerlijke brunch, verzorgd door Taittinger Champagne. Deze brunch was ter gelegenheid om de opening van het Prestige Rosé Champagne seizoen in te luiden.

Champagne Taittinger, zoals de originele naam klinkt, is een champagne van een van de meest prestigieuze Franse champagnehuizen in Reims. Daarbij zijn ze eigenaar van een van de grootste wijngaarden van de Champagnestreek. Maar liefst 288 hectare, welteverstaan. Het is ook een van de weinige champagnemerken waarvan de familienaam nog gekoppeld is aan het merk.
Een reden om de lat hoog te leggen bij het champagnehuis, gezien de familienaam hoog moet worden gehouden, net als de kwaliteit.

DSC08625

Een van de kenmerken van het merk Taittinger is de hoge dosering van de Chardonnay druif in hun wijnen. De Prestige Rosé champagne bevat ook de Pinot Noir druif en smaakt, zoals ze het zelf graag verwoorden, naar een ‘‘Lipstick Kiss’’. Vol van smaak, met veel rood fruit tonen en een zuurtje. Een heerlijk frisse, zachte, maar volle champagne die smaakt naar meer. Veel meer.

De Prestige Rosé krijgt de mooie diepe kleur door de toevoeging van 15% Pinot Noir aan de blend van Chardonnay (minstens 30%) en Pinot Meunier.

Vergezeld van vers belegde broodjes en patisserie van hoogstaande kwaliteit was deze brunch een waar genoegen voor de dinsdag ochtend. Santé!

DSC08607

Fotografie: Tony Perez

Lees ook: Moët & Chandon introduceert: Ice Impérial Rosé

DSC08700