Probeer alles te vergeten wat je weet over wijn. Probeer om de honderden beschermde wijn herkomstbenamingen, de complexe en veeleisende serveerstandaarden en alles wat de sommelier je vertelde tijdens de wijnproeverij af te leren. Vergeet de tradities en vergeet dat we het hebben over de vloeistof die het bloed van Christus in de kerk vertegenwoordigd. Gïk is voor de lol ontstaan. Om voor een beetje opschudding te zorgen en te zien wat er zou gebeuren. Om iets nieuws te maken. Iets anders. Waarom blauwe wijn? De betere vraag: waarom Niet?

Het kostte twee jaar van diepgaand onderzoek in nauwe samenwerking met verschillende leidende technologische instituten binnen de voedselindustrie tot dit team van jonge ondernemers ’s werelds eerste blauwe wijn op de markt lanceerde. Een zoete en frisse smaak en de levendige indigo kleur zijn de belangrijkste kenmerken van Gïk, dat de bedoeling heeft een toegankelijke wijn te maken voor alle jonge mensen tussen de 18 en 90 jaar oud.

Je hoeft geen wijnproefcursus te volgen om van deze blauwe wijn te kunnen genieten aangezien desmaak ongecompliceerd en soepel is. Terwijl bovendien de meeste wijnen de voorouderlijke tradities en erfelijke regels volgen die wijn drinken zo gecompliceerd maken, kent Gïk er geen. Jij bepaalt je eigen regels en besluit wanneer, hoe en met wie je een toost uitbrengt met een glas Gïk.

Voor meer informatie gaat u naar de website van Gïk blauwe wijn.

Lees ook: In Frankrijk Opent een Gigantisch Wijnmuseum met Alles Over Wijn