Op 1 juni opent er in Frankrijk een gloednieuw museum over wijn. Het 10 verdieping hoge gebouw zal alles bieden waar menig wijnliefhebbers van dromen, met álles over wijn. La Cité du Vin (Stad van de wijn) heeft 20 gedeeltes die verschillende themas behandelen en een auditorium met 250 zitplaatsen voor films, lessen en wijnproef cursussen geleid door experts. Het museum slash pretpark heeft zelfs een bootritje die naboots hoe het voelt om een zeeman te zijn die rondom de wereld wijn verkoopt.

Naast al deze culturele lessen over wijn zal er natuurlijk óók de mogelijkheid zijn om de wijn te proeven en te genieten. Naast alle bijzondere attracties binnen het gebouw is het gebouw van buiten ook exceptioneel vormgegeven. Het is ontworpen door architecten Anouk Legendre en Nicolas Desmazières met de gedachte om gevormd te zijn door de kolkende beweging van wijn in een glas.

Ga voor meer informatie naar de website van La Cité du Vin.

french-wine-theme-park-005

french-wine-theme-park-001

french-wine-theme-park-002

french-wine-theme-park-003

french-wine-theme-park-004

Lees ook: Luxe Lijstjes: Top 10 Allerduurste Champagnes Ter Wereld