Echte diehard fans van champagne zouden niet onbekend moeten zijn met de prestigieuze “Bollinger R. D. 2002”, gebrouwen door het legendarische huis van Bollinger. Bekend als de officiële leverancier van het Britse hooggerechtshof (die een Royal Warrant van Koningin Victoria kregen in 1884). Daarnaast zijn er natuurlijk ook de prachtige “Special Cuvee” champagnes. Dit jaar viert het beroemde Franse label haar verleden met twee nieuwe kelders.

bollinger-champagne-3-600x399

Voordat we ons een beetje “verdiepen” in deze nieuwe kelders, dienen we eerst zes jaar terug te gaan in de geschiedenis. De scene speelde zich af in 2010 in Ay, Frankrijk, alwaar een verzameling van zeer oude wijnen – de oudste dateert uit 1830 – werd gevonden verborgen achter een deel van een kelder van een landgoed. Als gevolg hiervan is Bollinger gestart met een project om deze voorraden van oude wijn te herstellen en opnieuw te huisvesten, en een zogeheten “oenotheque”, ofwel een wijn bibliotheek samen te stellen. De vruchten van al deze arbeid zijn dus nu deze twee nieuwe kelders, waarvan de “Galerie 1829” kelder de thuisbasis is van alle oude wijnen van het landgoed, terwijl in de “La Reserve” kelder alle Bollinger reserve magnums liggen.

Lees ook: Aston Martin Rapide S Milano Dom Pérignon is DE Stijlvolste Champagne Promo Car Ooit (video)

bollinger-champagne-2-600x399

Indien u de 3000 magnums opgeslagen in de stille donkere en speciaal gemaakte kelders wilt bezichtigen, kan u deze Bollinger oenotheque op afspraak bezoeken.

Lees verder op de website van Luxuo.