Als we één gerenommeerd cognac-merk op moeten noemen wat ons iedere keer opnieuw weet te enthousiasmeren, dan is het wel Rémy Martin. En dan hebben we het in ’t bijzonder over de ‘Louis XIII’ creaties van het huis. Eerder al deelden we deze Louis XIII van 9(!) liter. Ditmaal heeft het merk zichzelf opnieuw overtroffen met een zeer speciale uitgave van de gerespecteerde ‘Black Pearl‘ cognac. Het gaat om de Louis XIII Black Pearl AHD Limited Edition.

De Louis XIII Black Pearl AHD eert de 100e verjaardag van André Hériard Dubreuil

Nu weet je direct waarom Louis XIII het ‘AHD’ stempel toegevoegd heeft aan hun toch al zo bijzondere Black Pearl cognac. De mensen die een beetje thuis zijn in de cognac weten dat de Black Pearl een zeer hoogwaardige blend is, die door velen als een klasse apart wordt bestempeld. Van deze gelimiteerde uitgave zullen slechts 1498 kristallen decanters worden geproduceerd.

Louis XIII Black Pearl AHD Limited Edition cognac Pure Luxe

Uiteraard wordt de cognac gepresenteerd in een zeer luxueuze verpakking – zoals we gewend zijn bij Louis XIII cognac. Echter is dit niet dé grote verandering ten opzichte van gewone Black Pearl cognac. Nee, de gelimiteerde Louis XIII Black Pearl AHD komt uit een zeer speciaal vat. Het betreft een vat van 576 liter, verborgen in de familiekelder – de André Hériard Dubreuil Cellar. Deze plek is koeler, dieper en vochtiger dan alle andere kelders.

Louis XIII Black Pearl AHD Limited Edition cognac Pure Luxe

Het resultaat is een cognac die vele malen anders smaakt dan tot op heden gepresenteerd werd door het merk. Zo zouden er noten van gedroogde rozen, pruimen, leder, sigarendoosjes, vijgen en passievrucht aanwezig zijn. Een zeer bijzondere smaakexplosie dus. Zoals gebruikelijk is de fles ook ditmaal weer gemaakt door het Franse Maison Baccarat. Over de prijs is tot op heden nog niets bekend, maar deze zal beslist niet mals zijn. Het is hoe dan ook een zeer bijzondere creatie.