Als je het auto-gerelateerd nieuws een beetje volgt, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat merken volop SUV’s ontwikkelen. Ondanks de overkoepelende trend die downsizen heet, worden er bijna aan de lopende band nieuwe SUV’s ontwikkeld. Zelfs merken als Lamborghini, Ferrari, Bentley en Maserati wagen zich eraan. Toch halen al die merken het niet bij deze creatie van Karlmann. Deze ‘Batmobile’ heeft officieel de Karlmann King en overtreft alles wat je tot nu toe gezien hebt met ’t stempel ‘SUV’.

Een SUV die de Lamborghini Urus op een chihuahua doet lijken

Nou goed, misschien overdrijven we een beetje als het op die vergelijking aankomt, maar heel ver zitten we er niet van af. De Karlmann King is een creatie gebaseerd op de Ford F550 Heavy-Duty pickup. Daar is verder niet veel meer van over gebleven, want zoals in de foto’s duidelijk te zien is, hebben ze bij Karlmann goed hun best gedaan om er een volledig andere creatie van te maken.

kalrmann king suv Pure Luxe

Het resultaat is een 6(!) ton wegende SUV die – hoe kon het ook anders – voor het eerst ’t daglicht zag tijdens de Dubai International Auto Show. Laten we wel wezen, als deze auto ergens goed tot z’n recht komt, dan is het wel daar. In Dubai draaien de mensen hun hand namelijk niet om voor een prijskaartje dat €1.600.000 laat lezen. Bovendien is een SUV daar praktisch de standaard, dus dat komt goed uit.

kalrmann king suv Pure Luxe

De Karlmann King wordt gekenmerkt door een exterieur dat nog het meest wegheeft van een geslepen diamant. Onder de motorkap vinden we een 6,8-liter V10 die goed is voor 400pk. In iedere andere auto zou dit topprestaties opleveren, maar aangezien we hier met 6 ton hebben te maken valt dat een beetje tegen. We kunnen jullie niet vertellen hoe snel een stoplicht-sprint gaat, maar het is wel duidelijk dat de topsnelheid op 140km/u ligt. Verder blijft de info nogal summier, maar zaken als bepantsering zijn mogelijk en tevens kun je kiezen voor een koelkast en 4K-schermen. De 1,6 miljoen euro is dan ook een ‘vanaf-prijs’.

kalrmann king suv Pure Luxe kalrmann king suv Pure Luxe