Welk bedrag zou je overhebben om dé ​​perfecte mix van whisky te hebben die – letterlijk – pure luxe uitstraalt. We durven wel te stellen dat Isabella’s Islay dat bedrag dubbel en dwars overstijgt. Het is niet voor niets ’s werelds meest luxueuze whisky en ook het duurste drankproduct ter wereld. Het wordt verkocht voor een verbijsterende, duizelingwekkende prijs van $6.200.000. Hiermee is het de duurste whisky op deze planeet. Of het ook meteen de lekkerste is, is zeer te betwijfelen.

8500 diamanten

De grondlegger en samensteller van deze exclusieve bron van alcoholische goddelijkheid is Luxury Beverage Company of the United Kingdom. Maar wat maakt deze fles dan zó bijzonder? Zoals bij de meeste van ‘de duurste’, is het niet de substantie zelf die de forse prijs voor z’n rekening neemt, maar het omhulsel waar het in bewaard wordt.

De fles wordt namelijk geleverd met maar liefst 8500 diamanten, bijna 300 robijnen en bijna twee staven witgoud, die allen een Engelse kristallen karaf bedekken en de Very Old Single Malt-vatsterkte Islay-whisky erin die ook verkrijgbaar is in vullingen.

duurste whisky

Voor de onder modale verdieners onder ons biedt het bedrijf ook nog een goedkopere optie. Zoals je al verwacht, nog steeds bij lange na niet goedkoop te noemen, maar ach. Scheelt toch weer ruim een aantal miljoen. Kan je dat lekker aan iets anders uitbesteden – of het investeren.

whisky

Het bedrijf biedt namelijk ook de Isabella Special Edition aan voor $740.000. Die komt in een kristallen fles, bekleed met witgoud en diamanten letters met de Very Old Single Malt-vatsterkte Islay-whisky. Beide vaten zijn ook beschikbaar voor navulling. Bespaard toch weer wat zodra de drankkast weer leeg is.

Voor meer informatie kan je hier terecht.