Een van de meest prominente leveringen van 2019, het 136 meter lange en 22,5 meter brede Lürssen-superjacht Flying Fox, heeft een enorme gekte op sociale media veroorzaakt. Het gerucht gaat dat het schip behoort tot de rijkste persoon ter wereld, Jeff Bezos. Volgens Business Insider is de CEO van Amazon niet de eigenaar van het superjacht, maar hadden geen informatie over van het dan wel is. Toch zijn er verscheidene bronnen die claimen dat Bezos wel degelijk de eigenaar is. Laten we gewoon een kijkje nemen aan dek, van wie het dan ook mag zijn.

Flying Fox

De Flying Fox biedt dankzij een slimme indeling van de beschikbare ruimte, plaats aan maximaal 25 gasten te verdelen over 11 kamers. Hierbij is dan ook de master suite en 10 VIP-passagiershutten inbegrepen. De boot biedt daarnaast ook plaats aan maximaal 54 bemanningsleden, zodat je zelf maar een ding hoeft te doen aan boord: vooral genieten.

Bezos jacht

De tijdloze styling, het onvoorstelbaar mooie meubilair en het weelderige meubilair zorgen ervoor dat een tocht met deze boot een onvergetelijke ervaring wordt.

Twee helipads en verscheidene andere (luxe)voorzieningen

Voor de minder zonnige dagen is er een strandclub om de scherpe randjes eraf te halen. Voor vrouwelijke gasten is er ook voldoende vermaak aan boord. Neem bijvoorbeeld de schoonheidssalon, massagekamer, sauna, spa, zonnedek of de riante jacuzzi. Hier krijgt u toch nooit genoeg van? Mocht dat op wonderbaarlijke wijze wel het geval zijn, zijn er maar liefst twee helipads aanwezig om uw reis richting het vast land te versoepelen en versnellen.

Mocht dat niet voldoende zijn om je te vermaken, bezoek dan het zwembad, de bioscoop, de fitnessruimte of de stoomkamer. Of laat een van de personeelsleden de BBQ aanslingeren om te genieten van een sappig stuk Wagyu vlees op de Middellandse Zee. Bezos is een bezig bijtje. Daarom zijn er weinig gaten in zijn agenda om tot rust te komen op zijn peperdure superjacht, als het dus daadwerkelijk van hem is. Daarom is het jacht ook te huren. Dit kost per week 1/100 van de prijs voor waar hij de sloep voor aanschafte: $4 miljoen.

Eigenaar: Jeff Bezos?

Jeff Bezos is weer de rijkste man ter wereld, maar voor hoe lang deze keer is maar weer de vraag. Elon Musk en Bezos gaan erop of eronder om aan kop te gaan op de Bloomberg Billionaires Index. Momenteel heeft Bezos met $191 miljard een voorsprong van $1 miljard op de CEO van Tesla en SpaceX.

Er wordt gespeculeerd dat de rijkste man op aarde de superdeluxe jacht kocht voor $400. Een kolossaal bedrag, toch vertegenwoordigt nog niet eens 1% van het totale fortuin en aandelen van de oprichter en voormalig-CEO van Amazon.