Tegenwoordig zijn ‘influencers’ niet meer weg te denken uit de samenleving. Dat influencer worden een heel mooi middel kan zijn om geld te verdienen of je carrière te boosten, is al langer bekend. Zo schreven we enkele tijd geleden nog over het bizarre bedrag uit dat Juventus-vedette Cristiano Ronaldo krijgt per Instagram post. Hij is echter niet de best betaalde beroemdheid op Instagram. Benieuwd wie dat wel is? Lees dan verder

5. Ariana Grande – €715.000 per post

Met 228 miljoen volgers is het niet verrassend dat de populaire zangeres Ariana Grande op dit lijstje staat. De 27-jarige popster is de afgelopen jaren zo exclusief geworden dat één gesponsorde post op Instagram haar ongeveer €715.000 oplevert. Met een vermogen van €300 miljoen mag ze zichzelf ook meteen een van de rijkste vrouwelijke artiesten van dit moment noemen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande)

4. Kim Kardashian – €825.000 per post

Een paar dagen geleden werd bekend dat de 40-jarige Kim Kardashian zichzelf miljardair mag noemen. Dit vermogen heeft ze ook voor een klein deel te danken aan Instagram, waar ze al een volgersschare van 213 miljoen heeft opgebouwd. Voor een gesponsorde post vangt de voormalig reality-ster liefst €825.000. Daarmee is ze de op-één-na best betaalde vrouwelijke Instagram influencer ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian)

3. Cristiano Ronaldo – €884.000 per post

We hebben eerder al een artikel gewijd aan het bizarre inkomen van de stervoetballer Cristiano Ronaldo. De Portugees is de persoon op Instagram met de meeste volgers – 275 miljoen – en vraagt voor een gesponsorde post liefst €884.000. In 12 maanden plaatste de voetballer van Juventus 49 posts, wat na een grote rekensom neerkomt op dik €43 miljoen aan sponsorinkomsten. Bizar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

2. Kylie Jenner – €900.000 per post

De best betaalde vrouwelijke Instagram influencer is de pas 23-jarige Kylie Jenner. De superster wordt door velen gezien als de koningin van social media en heeft het succes van haar make-uplijn Kylie mede te danken aan Instagram. Voor een gesponsorde post vangt ze €900.000 en verslaat ze hiermee haar halfzus Kim Kardashian – die al eerder werd genoemd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie 🤍 (@kyliejenner)

1. The Rock – €920.000 per post

De best betaalde Instagram influencer ter wereld is de 48-jarige acteur Dwayne Johnson – ook wel bekend als The Rock. Op Instagram plaatst de goedlachse acteur filmpjes die bij veel mensen aanslaan. Hij vraagt daarom ook liefst €920.000 voor een gesponsorde post. Zo kan de Amerikaan zijn gigantische vermogen van €300 miljoen nog meer opkrikken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door therock (@therock)