Naar verwachting zal de Bond-film No Time to Die aan het einde van deze maand, 30 september 2021, eindelijk wereldwijd op het witte doek verschijnen. Land Rover SV Bespoke kwam recent al aanzetten met een ‘one of 300’ Land Rover Defender V8 Bond Edition om het debuut te vieren, maar ook champagnemerk Bollinger springt op de bandwagon. Zij brengen namelijk een gelimiteerde Bollinger Special Cuvée 007 uit, ter ere van de laatste Bond-film met Daniel Craig als geheimagent 007.

Bollinger Special Cuvée 007

Als de officiële champagne in de filmfranchise voor meer dan 40 jaar, levert Champagne Bollinger de Bollinger Special Cuvée 007 in beperkte oplage. De fles wordt verpakt in een doos die is ontworpen door Bond- fotograaf Greg Williams. De doos toont een Bond-silhouet, samen met een Aston Martin DB5 en een aantal subtiele, maar chique details zoals een gouden “BOLLINGER 007”-halsband.

Champagne

De Champagne maakte gedurende het 40-jarige partnerschap deel uit van liefst in 14 Bond films, waaronder in 1989’s License to Kill, in 1997 Tomorrow Never Dies en Casino Royale van 2006. De relatie, zoals beschreven door Bollinger, was gebaseerd op een ‘gentlemen’s agreement’ tussen het champagnehuis en de familie Broccoli, die nog steeds de filmrechten bezit van de James Bond-reeks.

Special Cuvée: boegbeeld van Bollinger

De Special Cuvée is al járen het boegbeeld van het Franse huis. Het bestaat uit een mix van drie druivenrassen. Uniek in het proces is dat champagne Bollinger houten vaten gebruikt om te rijpen en dat iedere Special Cuvée ‘réserve‘ is, gelegen in de ruim 5 kilometer kelder van het champagnemerk, waar zich 700.000 magnum flessen ‘vin de réserve’ bevinden. Van alle grote wijnjaren laat Bollinger in zijn kelders honderden magnums van elke afzonderlijke Cru-wijngaard rijpen. Meer dan 80% van de druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden, gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes.

James Bond-champagne is exclusief, maar met een toegankelijke prijs

Degenen die geïnteresseerd in een exclusieve fles Bond-champagne, kunnen deze bij de slijterij halen voor circa €73. Best betaalbaar dus.

James Bond-Champagne