Elke jonge jongen die een beetje van voetbal houd heeft de droom om profvoetballer te worden. Na een tijdje komen de meeste er achter dat dit een van de moeilijkste podia is om te bereiken. Als je eenmaal gescout wordt is het eerste van een topploeg behalen nog vele malen lastiger. En dan ook nog eens belangrijk zijn en twee keer scoren in je derde invalbeurt kunnen heel weinig spelers navertellen zonder te liegen.

Na acht minuten je 1e goal scoren

In de 77e minuut werd jonge speler Felix Afena-Gyan ingebracht door ‘The Special One‘, José Mourinho. Hij bracht de nog maar 18-jarige Ghanees in om het verschil te maken tegen tegenstander Genoa. Dit deed hij binnen 8 minuten en na 12 minuten deelde hij nog een klap uit door de 2-0 in het net te trappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AS Roma (@officialasroma)

José Mourinho zijn reactie

José Mourinho stond er al niet zo goed voor met zijn ploeg, maar door deze belangrijke overwinning dankzij deze jongen veranderde de situatie spontaan. Daarbij had de Portugese manager ook nog een deal gesloten met het jonge talent. Mourinho zei er het volgende over:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jose Mourinho (@josemourinho)

“Ik had beloofd om Felix de schoenen te kopen die hij echt leuk vindt, die erg duur zijn, ze kosten € 800, dus hij rende naar me toe en zei dat ik het niet moest vergeten. Morgenochtend is het eerste wat ik doe de schoenen voor hem kopen. Wat de meeste indruk op me maakte, was zijn koele hoofd voor het doel. Als hij qua techniek niet fantastisch is, heeft hij wel een sterke mentaliteit. Je krijgt nu deze kinderen die denken dat ze alles weten, maar hij is nederig en je voelt dat hij al deze informatie van iedereen om hem heen opneemt. Dat is fantastisch.”

De sneakers waar het om gaat

Het gaat om de Balenciaga SPEED 2.0 LT SNEAKERS. In een video is te zien waar Mourinho de schoenen cadeau dit in een prachtig gouden tas. Het doet de jonge Felix erg goed en hij wordt zelfs een beetje emotioneel in de video.