José Mourinho, ofwel The Special One, is een voormalig profvoetballer die door velen wordt beschouwd als één van de beste coaches in het betaalde voetbal. De Portugees heeft 3 keer de Champions League gewonnen en heeft bij bijna elke club waar hij heeft gezeten een prijs gepakt. Vorig jaar bij Tottenham kreeg hij daar helaas niet meer de kans voor. Hij heeft wel een finale bereikt die de Spurs helaas verloren. Hij is nu coach bij AS Roma.

Ontslagpremies

Als coach krijg je veel kritiek over je heen als het even niet zo goed gaat. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Als je ontslagen wordt krijg je altijd een heerlijke zak geld mee wat kan oplopen tot in de tientallen miljoenen, neem Ronald Koeman als voorbeeld. Na zijn ontslag bij Barcelona wacht de Nederlander nog steeds op zijn € 12 miljoen ontslagpremie. Mourinho tikt een heel ander niveau aan als het gaat om ontslagpremies.

José Mourinho

Mourinho weet precies hoe die ontslagpremies in elkaar steken. Zo kreeg de 58-jarige bij Chelsea zijn eerste ontslag een krankzinnige € 27 miljoen mee. Bij zijn tweede ontslag bij de club van Roman Abramovitsj kreeg hij € 9 miljoen. Bij Manchester United kreeg de Portugees € 17 miljoen en bij de Spurs nam hij nog eens € 15 miljoen mee naar zijn volgende job in Rome. In totaal heeft de Portugees al € 68 miljoen bij elkaar gespaard door simpelweg ontslagen te worden.

Dubbel salaris voor Mourinho

Bij AS Roma heeft hij ook niks te klagen volgens Fabrizio Romano. Bij Sky Sports meldde de Italiaan ‘Uit de details van zijn contracten bij  AS Roma is gebleken dat Mourinho in Italië  € 7 miljoen per jaar gaat verdienen’. Toch zal hij veel meer krijgen dan dit genoemde bedrag. Dit komt doordat hij met Tottenham Hotspur de afspraak heeft gemaakt dat de Londenaren hem zijn loon moeten doorbetalen, ook als hij zou worden ontslagen. Mourinho had in Engeland een jaarsalaris van € 9 miljoen volgens De Telegraaf.

Vermogen José Mourinho

José Mourinho heeft volgens WealthyGorilla een vermogen van $ 120 miljoen. Dit haalt hij uit samenwerkingen, zijn salaris als voormalig profvoetballer, ontslagpremies en uiteraard zijn salaris als manager.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jose Mourinho (@josemourinho)