Na een hitserie hoort er sinds kort ook standaard een cryptocurrency bij. Dit was niet anders voor de meest bekeken serie op Netflix, Squid Game. De cryptocurrency was binnen korte tijd een grote hype geworden op het internet. Natuurlijk was de currency op het begin helemaal niks waard, maar naarmate er steeds meer over gesproken werd investeerde grote groepen mensen op deze currency.

In totaal $ 2,1 miljoen kwijt

Achteraf bleek het überhaupt helemaal niet mogelijk te zijn om de potentiële winst uit te keren. Je stortte simpel gezegd gewoon geld naar de oplichters. De waarde van de zo gehete SQUID-Token piekte op een bedrag van $ 2.861. Helaas voor alle ‘slachtoffers’ is de waarde helemaal naar de $ 0,005 gegaan en zijn de oplichters ervandoor gegaan met een krankzinnig bedrag van $ 2,1 miljoen.

Squid Game

Via hun eigen website (SquidGame.cash) hadden ze volledige controle over al het geld wat in de token geïnvesteerd werd. De token dook anderhalve week geleden pas op nadat de grote hype rondom Squid Game allang drastisch gedaald was. Als de kopers goed hadden opgelet hadden ze aan verschillende aspecten kunnen zien dat er iets niet klopte. Zo waren er een aantal opvallende spelfouten en hadden ze alle opmerkingen die je over hen kon plaatsen uitgezet.

Een grote oplichting

De token zelf was rond oktober te koop. De cryptocurrency was bedacht met het idee dat het een pay-to-play-token zou zijn voor een online game die was geïnspireerd op de Zuid-Koreaanse hitserie. De ontwikkelaars beloofden dat de game in november zou worden gelanceerd, maar nu lijkt het erop de oplichters goed hebben geprofiteerd van de onduidelijkheid.

Pijnlijk moment op beeld

Twitch streamer SimonZawa was een van de pechvogels. Hij streamde op dat moment hoe hij aan het handelen was en zag zo het geld uit zijn portemonnee vliegen. Het leverde hem wel een hoop views op en veel mensen hadden wel medelijden met de streamer.

We schreven al eerder over Squid Game. Bijvoorbeeld over de Porsche van hoofdpersoon acteur Lee Jung-jae, beter bekend in de serie als Seong Gi-hun. En we schreven ook over hoeveel de serie in totaal waard is.