Nederland had een makkelijke poule tijdens het Europees Kampioenschap 2020, maar ondanks dat vlogen we er al gauw uit tegen Tsjechië. De Oranjekoorts stroomde volop door de aderen van iedere Hollandse voetbalfanaat, maar lekte er met dezelfde noodgang weer uit. Op naar een beter tijden met Louis van Gaal aan het roer, die ons vanuit zijn rolstoel naar het WK wist te loodsen. Het duurt nog even voordat het omstreden wereldevenement in Qatar losbarst, dus om je in de tussentijd bezig te houden volgen hier de (sport)auto’s van onze Oranje Leeuwen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Laten we maar beginnen met de meest besproken van het gezelschap: Memphis Depay. Hij is een van de vedettes van de het Nederlands elftal en daar is hij het zelf ook roerend mee eens. Bescheiden is ‘ie niet en dat is ook terug te zien aan zijn wagenpark. Zijn paradepaardje is toch wel de donkerrode Mercedes-Maybach S 650 met 630 pk en een 6,0 liter V12. Ook behoorlijk zeldzaam want het model is gelimiteerd tot slechts 300 stuks. Verder heeft de Barcelona-speler ook nog een zwarte Rolls-Royce Cullinan staan en in het verleden rolde hij ook rond in een Mansory Rolls-Royce Wraith en een Mansory Mercedes G 63 AMG.

Georginio Wijnaldum

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gini Wijnaldum (@gwijnaldum)

Daaropvolgend is Georginio Wijnaldum. In 2014 ging hij triomfantelijk naar de training in zijn Volkswagen Up, maar inmiddels heeft hij een nieuwe club en daar past een andere bak bij. Ook al oogt hij zo gewoon en down-to-earth heeft hij nu de sleutels van een sterke Mercedes-AMG G 63 met 585 pk. Hoe zal hij het woon- werkverkeer regelen naar het Parc des Princes nu zijn transfer naar Paris Saint-Germain rond is? In Parijs gaat Wijnaldum naar verluidt een salaris van 9,5 miljoen euro per jaar binnen harken, dus een upgrade is zeker mogelijk.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong-1

Frenkie de Jong heeft zichzelf opgewerkt naar de top van het betaalde voetbal. Ondanks een teleurstellend seizoen van FC Barcelona is de marktwaarde van Frenkie de Jong weer flink gestegen, ondanks de algehele matige vertoning van Nederland op het EK. Hij baant zichzelf een weg door het Spaanse verkeer in een zwarte Porsche Macan of een Macan S. Verder kreeg hij van de club een Cupra, de sponsor, voor het  uitkiezen  en liet zijn oog vallen op een Formentor. Frenkie de Jong is overigens ook al eens in een Jaguar E-Pace gesignaleerd. Hieruit valt te concluderen dat De Jong een zwak heeft voor donkere SUV’s

Nathan Aké

SUV’s zijn sowieso populair onder de (Nederlandse) voetballers, maar tot dusver kwamen we nog niet uit bij een Range Rover. Maar daar brengt Lil’ Gullit, Nathan Aké, heel gauw verandering in. Een perfecte auto om anoniem mee naar de training te rijden in Manchester. In welke editie ‘ie rijdt en welke optionele voorzieningen zijn aangevinkt is onbekend, maar al gaan we uit van de goedkoopste versie was hij in Nederland alsnog minimaal 133.000 euro kwijt.

Matthijs de Ligt

Toen Matthijs de Ligt bij Ajax debuteerde moest hij zijn rijbewijs nog halen, dus in tegenstelling tot de de knul hierboven kreeg hij gesponsorde Mercedes van de club. Maar tijden veranderen. Hij speelt bij Juventus en mag ook al legaal autorijden. De Oude Dame wordt gesponsord door Jeep en daarom het komt dus niet geheel als een verrassing dat hij in een Jeep Grand Cherokee gesignaleerd wordt.

Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg was een tijdje buiten de beschouwing gelaten, maar toonde blijkbaar aan De Boer dat hij weer klaar was om het doel ons nationale elftal te beschermen tegen iedere aanvallende dreiging. Of hem dat is gelukt laten we aan jullie over. De ervaren keeper rijdt momenteel in de nieuwste Audi RS6. Geen instapmodel, want de zwarte RS6 van de keeper heeft ABT-velgen en een Akrapovic diffuser. In he tijdperk voor de RS6, reed hij in RS Q8 en is hij over het algemeen een echte Audi fan – zo blijkt uit eerdere bolides.

Quincy Promes

Het was nog even onduidelijk of Promes erbij zou zijn, in verband met zijn rechtszaak, maar hij was er toch mee. Hij was aanwezig en daar is alles mee gezegd. Hij kocht het best verkochte model van de Lamborghini familie: de Lamborghini Urus en pronkt daar ook graag mee. Deze luxe wagen heeft een 4.0 liter V8 met 650, die 3,6 seconden nodig heeft om van 0 naar 100 km/h te accelereren. Met een topsnelheid van 305 kilometer per uur is ‘ie te koop vanaf 275.000 euro.

Patrick van Aanholt

Patrick van Aanholt rijdt in een custom Mercedes V-klasse. Of nou ja, hij laat zich rijden. Hij heeft al genoeg aan z’n hoofd en kan hier helemaal tot rust komen dankzij een koelkast, tv’s en zelfs een Playstation. Het is dan wel geen Rolls-Royce, maar hij heeft wel een sterrenhemel op het plafond laten installeren. Klik hier om het voor jezelf te zien.