Je bent al niet al te slim als je je niet aan de wet houdt, maar als je dan ook nog eens alle beeldmateriaal op je camera meehebt ben je gewoon een onbezonnen druiloor. Toch is het echt gebeurd in Australië. Dankzij deze oerdomme fout komt dit de 23-jarige leerling-rijder heel erg duur te staan.

De Australische motorrijder reed 80 kilometer te hard

Alle 41 aanklachten zijn goed voor een boetebedrag van $ 58.000. De leerling-rijder werd eerst alleen aangehouden vanwege zijn hoge snelheid. Je mocht 80 rijden, maar  hij scheurde zonder schaamte met een volle 160 km per uur over het asfalt.

MotorVolgens de politie zei de motorrijder dat hij op weg was naar een nabijgelegen rijschool waar hij zou deelnemen aan een programma om hem te helpen een veiligere rijder te worden. Die kon hij ook zeker gebruiken als je het dubbele rijd van wat je daadwerkelijk mag rijden.

Zonder camera was hij er goed af gekomen

De politieman ontdekte een cameraatje op zijn motor. Daar nam hij de geheugenkaart uit en eenmaal terug op het bureau bekeek hij alle beelden terug die op de geheugenkaart stonden. Uit al deze video’s bleek dat hij veel vaker de snelheidslimieten overtrad. Na alle beeldmaterialen bekeken te hebben kwamen ze uit op 41 aanklachten. 14 van deze aanklachten zijn gevaarlijk rijgedrag. Per boete van gevaarlijk rijgedrag betaal je $ 1650. Als alle aanklachten gelijk krijgen kan de leerling-rijder beter zijn motor verkopen en de boete van $ 58.000 maar eens bij elkaar gaan sparen.

politie

De andere aanklachten tegen de motorrijder zijn 15x meer dan 45 kilometer per uur te hard rijden. Er waren ook nog drie aanklachten waarin hij 30 kilometer per uur harder ging dan daadwerkelijk mocht. De rest van de boetes reed hij op hoge snelheden door rood. Al deze boetes zijn bijna niet te omzeilen als het letterlijk op camera staat. Dat betekent waarschijnlijk voor de bestuurder dat hij de volle pond moet gaan betalen voor zijn domme fouten. Het is niet bekend, maar we kunnen ook wel aannemen dat hij zijn rijbewijs op de motor wel kan vergeten.