Torger Christian, oftewel, Toto Wolff is een Oostenrijks investeerder en voormalig autocoureur. In zijn carrière als autocoureur heeft de beste man maar liefst één prijs in de wacht weten te slepen. Wolff begon zijn carrière in de  Oostenrijkse en Duitse Formule Ford-kampioenschappen. In 1994 won hij de 24 uur van de Nürburgring en later deed hij ook nog mee aan het FIA GT-kampioenschap en het Italiaanse GT-kampioenschap.

Wat heeft Toto Wolff bereikt?

Misschien was racen niet helemaal zijn ding in vergelijking met Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar financieel doet deze Oostenrijker alles behalve onder. Wolff vond dan niks aan school, maar zijn geniale brein heeft hem goed geholpen in het halen van zijn master in economie aan de universiteit van Wenen.

Dit was lekker meegenomen, maar de bijna 50-jarige Wolff had maar één droom. Formule 3-coureur worden en uiteindelijk Formule 1-coureur worden. Een van de vrienden van Wolff was een opkomend Formule 3-coureur. Toen de twee een directe krachtmeting op het circuit organiseerde bleek het kwaliteit verschil tussen de twee immens. Toto Wolff kon zich op géén enkele manier voorstellen hoe hij ooit die achterstand qua vaardigheden kon evenaren, daarom moest hij zijn droom op het circuit naast zich leggen en gaan focussen op de randactiviteiten rondom het racende festijn.

Waar stopt de Oostenrijker zijn geld in?

De Oostenrijker heeft tegenwoordig een hoop bedrijven onder zijn hoede. Hij investeerde in BRR Rallye Racing. Dat is één van de grootste leveranciers van onderdelen in de rallysport in Europa. Hij is ook mede-eigenaar van een bedrijf dat professionele F1- coureurs ondersteund. Aanstaand Mercedes coureur George Russell zit hier bijvoorbeeld bij. Natuurlijk staat hij het meest bekend om zijn 30% aandelen in het Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

Toto Wolff zijn vermogen

Genoeg gepraat over wat hij allemaal gedaan en bereikt heeft. Het geschatte vermogen en salaris van Toto Wolff bedraagt ongeveer rond de € 580 miljoen. Jaarlijks krijgt hij voor zijn bijdrage bij Mercedes naar verluidt een salaris van € 8 miljoen.