Nu het druk wordt op het vaste land op Amsterdam zijn alle alternatieven meer dan welkom. Alleen zijn dit nou niet de meeste voordelige aankopen, aangezien het op het water ook steeds drukker wordt. We hebben tevens al een woonboot aan de Amstel van 36 vierkante meter voor negen ton gezien. Zo erg is het niet bij dit geval, maar het blijft een krankzinnige prijs.

‘Drijvend Penthouse aan ’t IJ’

‘Heeft de woonboot in Amsterdam dan wel het één en en ander aan luxe te bieden?’ Zul je je dan afvragen. Dat heeft het, maar of het nou echt die € 16.176 per vierkante meter waard is, is lastig te zeggen. Het gaat namelijk lang niet alleen om de boot zelf, want het draait voornamelijk om de ligplaats.

woonkamer

In totaal koop je 204 vierkante meter aan woonruimte. Hier krijg je in totaal zes kamers voor terug, waaronder vier slaapkamers. De woonboot bestaat uit twee woonlagen en elke slaapkamer heeft een eigen badkamer.

Je hebt je eigen plekje in de Oude Houthaven. Dit stekkie ligt nog geen 10 minuten van het centrum van Amsterdam vandaan. Helaas kan je er nog niet direct intrekken. De beelden zijn namelijk vooralsnog concepten, alhoewel het 100% zeker is dat hij gebouwd gaat worden, anders zou hij niet te koop staan op Funda.

Parkeer drama

Als je een auto hebt zou je die ook makkelijk kwijt kunnen, ondanks dat parkeren in Amsterdam altijd een lastig verhaal is, kan het wel. De mogelijkheid is er om er aan wal een parkeerplek bij te kopen en is dus niet bij de prijs inbegrepen.

Woonboot in Amsterdam

Aangezien je op een boot woont zijn tenders altijd leuk om aan je woonboot te hebben liggen. Dit kan gemakkelijk doordat je geen directe buren hebt en daardoor ook een goede privacy geboden krijgt.

Prijs

In totaal hangt er een prijskaartje omheen van € 3.300.000. Als wij jullie waren zouden wij even wat verder kijken dan het centrum van Amsterdam.

Bekijk hier de woonboot in Amsterdam op Funda.

badkamer boot Woonboot in Amsterdam Woonboot in Amsterdam