Na zijn allerlaatste huis te verkopen is de rijkste man op aarde, Elon Musk, zo goed als dakloos. Hij heeft officieel nog één prefab-woning van nog geen 36 vierkante meter aan woonruimte in bezit, nadat kortgeleden naar buiten dat hij een koper heeft gevonden voor zijn laatste villa. Hij wil nog steeds al zijn geld gaan investeren om Mars te koloniseren en wereldhonger te staken, maar stiekem verlangt hij ook wel een beetje naar luxe.

Gebruik maken van je rijke vrienden

Deze luxe vindt hij in een van de zuidelijke staten van Amerika. The Wall Street Journal meldde dat Musk in een herenhuis in Austin, Texas, heeft verbleven en huizen heeft bezocht. De eigenaar van dit pand met 743 vierkante meter aan woonruimte is Ken Howery, miljardair en mede-oprichter van PayPal, en een vriend van Elon Musk. Musk ontkent dit zelf en zegt via een e-mail dat hij “niet op zoek is naar een huis”.

Elon-Musk

Het herenhuis in kwestie is zo’n $ 12 miljoen waard en ligt op een prachtig landgoed aan zee met in een exclusieve wijk met luxueuze faciliteiten zoals een zwembad, jacuzzi en een privé-steiger. De woning zet een nieuwe standaard voor miljardairs in de ruimterace. Het zou ook erg moeilijk zijn om te geloven dat de CEO van SpaceX in zo’n veel te kleine woning zou leven als hij dat in principe helemaal niet hoeft te doen met zo’n bizar fortuin.

Elon Musk gaat belofte breken

Ook Ken Howery ontkent de geruchten dat de Tesla-CEO bij hem zou inwonen. In een sms zei hij tegen de Journal: “Elon woont niet bij mij thuis; hij woont in Zuid-Texas. Hij logeerde af en toe als mijn gast in het huis als ik naar Austin afreisde.”

Toch wordt er gespeculeerd dat Musk op huizenjacht zou zijn in het gebied in en rondom Austin en daarom ook vaak verblijft bij Ken Howery. Misschien heeft de markante 50-jarige het leven in een claustrofobisch hok van 36 vierkante meter iets teveel onderschat.