In 2021 maakte Ferrari een absoluut recordverkoopjaar mee. Ze verkochten maar liefst 11.155 auto’s (een stijging van 22,3% vergeleken met 2020) en daardoor konden alle werknemers rekenen op een bonus van € 12.000. Genoeg redenen voor een feestje in Maranello dus, maar er is geen tijd om stil te zitten. Om te concurreren met onder meer de Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga en Porsche Cayenne, is de Italiaanse autobouwer druk bezig met de ontwikkeling van de Purosangue, wat Italiaans is voor ‘volbloed’.

Wanneer wordt de Ferrari Purosangue geïntroduceerd?

Alles wijst erop dat het niet al te lang zal duren voordat er officiële afbeeldingen van Ferrari’s eerst SUV worden gedeeld. Eerder deze maand zei de autofabrikant namelijk dat ze verwachten dat ze voor het einde van het jaar al kunnen beginnen met de productie van de Purosangue en dat leveringen gepland voor begin 2023.

“Het is onze bedoeling om een ​​nieuw segment voor Ferrari te creëren”, zei Michael Leiters, technisch hoofd bij Ferrari.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CocheSpias (@cochespias)

Maar voor het zover is, heeft automagazine Car and Driver twee uitgelekte afbeeldingen ontvangen die het pre-productievoorbeeld, mochten ze legitiem zijn, van de eerste SUV aantonen.

Enkele maanden geleden doken er al vermeende beelden van het ontwerp op, maar deze foto’s tonen de SUV zonder camouflage. Zoals we van Ferrari gewend zijn blijven ze dichtbij hun indentiteit en laten de gelekte foto’s een wagen zien met een een slank en aerodynamisch uiterlijk. We zien koplampen die lijken op die van de SF90 Stradale, een lichtbalk over de volledige breedte van de achterkant en vier deuren met zwarte sideskirts en wielkasten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CocheSpias (@cochespias)

Aandrijflijn van Ferrari’s eerste SUV

De Purosangue zal naar alle waarschijnlijkheid uitgerust worden met Ferrari’s 3,9-liter twin-turbo V8-motor onder zijn lange motorkap, maar een atmosferische V-12 of een V-6 hybride power unit worden ook niet uitgesloten. Er is tot op heden nog niet bevestigd. De tijd zal het leren.