Net als onder meer Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini en nog een aantal anderen, maakte Ferrari in 2021 een recordverkoopjaar mee. Het sportieve automerk uit Maranello zag in heel 2021 maar liefst 11.155 auto’s met hun merkembleem over de toonbank gaan en dat houdt een stijging in van 22,3% ten opzichte van het jaar daarvoor. “We hebben het sterkste orderboek ooit in onze geschiedenis.”

Recordverkoop van Ferrari

De hoge verkoopaantallen zijn voornamelijk te danken aan de V8-aangedreven modellen, waarvan de verkoop met 34,6% steeg, terwijl de leveringen van de V12-aangedreven sportwagens met 16,1% daalden. Europa, het Midden-Oosten en Afrika zijn verantwoordelijk voor bijna de helft, met 5.492 verkochte eenheden.

Ferrari Daytona SP3, recent benoemd tot ‘Most Beautiful Supercar’

“We noteerden een groei met dubbele cijfers voor alle belangrijke financiële indicatoren die onze verwachtingen overtroffen, en een nog uitzonderlijkere EBITDA-marge op een recordniveau van 35,9% ”, aldus CEO Benedetto Vigna. “ Voortbouwend op een sterk momentum, willen we graag de kansen grijpen die voor ons liggen, en kijken ernaar uit om onze toekomstplannen te delen op 16 juni in Maranello, op onze Capital Markets Day.”

Ferrari Roma

De Ferrari Roma

Bonus voor werknemers

Dat succes vertaalt zich uiteraard ook in extra geld en dat is niet alleen bedoeld voor zakken van CEO Benedetto Vigna en andere hooggerankte medewerkers. Nee, hier hoort iedereen van te profiteren en dat doen ze dan ook. Alle medewerkers konden hierdoor rekenen op een bonus van € 12.000.

Eerste SUV van Ferrari: Purosangue

Ferrari zal binnenkort ongetwijfeld nog meer populariteit aanwakkeren nadat de Purosangue, Ferrari’s eerste SUV, officieel is bevestigd voor productie. Leveringen van de sportieve wagen gaan naar verluidt in 2023 al van start. De Italiaanse autofabrikant heeft ook bevestigd dat de montage van de Daytona SP3, benoemd tot ‘Most Beautiful Supercar’, ook in 2022 zal beginnen – na de onthulling in 2021.