Hakim Ziyech is een fenomeen in de Eredivisie en laat sinds kort ook zijn gouden linkerbeen spreken op Stamford Bridge. Hij begon bij Heerenveen en maakte op 12 augustus 2012 zijn debuut voor de Friese club. In 2016 werd hij door Marc Overmars van FC Twente naar Ajax gehaald en sinds begin 2020 is hij te zien in het tenue van The Blues, nadat er € 40 miljoen voor hem werd afgerekend.

Afrika Cup

De Marokkaanse-Nederlander zou afgelopen maand ook in de Afrika Cup voor Marokko moeten spelen, maar vanwege onenigheid met de bondscoach werd hij niet opgeroepen. Vlak na de uitschakeling op het toernooi kondigde Ziyech aan dat hij nooit meer voor Marokko zou spelen onder de huidige omstandigheden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Hij heeft de deur nog wel op een kier gelaten mocht er een andere bondscoach komen. Terug naar het Nederlands elftal is ook helaas geen optie, want dan zou hij minder dan drie wedstrijden voor de hoofdmacht van het Marokkaanse nationale elftal moeten hebben gespeeld.

Hakim Ziyech zijn dure levensstijl

Met zijn jaren bij topclubs als Ajax en Chelsea zijn er ongetwijfeld een hoop knaken verdiend en dat is dan ook terug te zien op zijn Instagram, waar hij de ene dure auto na de andere laat zien. Maar ook dure klokjes passeren de revue terwijl hij relaxend in een privéjet. Toch is Ziyech er nogal nuchter onder en steunt hij ook zijn naasten met zijn voetbalfortuin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Hakim Ziyech zijn vermogen

De 28-jarige Drontenaar laat bij Chelsea zijn kwaliteit steeds meer doorschijnen en begint steeds belangrijker te worden voor de ploeg onder leiding van Thomas Tuchel. Het contract dat hij tekende na de overstap vanuit Amsterdam is op zijn zachtst gezegd bizar. Hij verdient € 118.000 per week en dat is jaarlijkste om en nabij de € 6 miljoen. Dat maakt de prestatiedruk ook steeds groter, maar daar lijkt Ziyech zich de laatste tijd weinig van aan te trekken.

De Britse sportkranten zijn de laatste tijd lyrisch over het spel van de Nederlander en Football.London noemt hem zelf ‘met afstand de beste Chelsea-aanvaller van 2022’.

Als we de gegevens van SalarySpot moeten geloven, zal het vermogen van ‘The Wizard’ ongeveer neerkomen op een forse € 21 miljoen. Over geldzaken hoeft hij zich dus de rest van zijn leven geen zorgen meer om te maken en kan hij zich volledig focussen op het lucratieve balspel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)