Na in totaal 25 films met 6 verschillende acteurs die in de huid van speciaalagent 007 gekropen, is het 60-jarige jubileum van James Bond een feit. Binnenkort worden dat er zeven, want Daniel Craig heeft zijn laatste rol gespeeld in de nieuwe film ‘No Time To Die’. Land Rover wil dit 60-jarige bestaan markeren met een volgekladde SUV – met alle films uitgeschreven in gouden letters op z’n achterste.

Land Rover bouwt James Bond-wagen

Ze hebben een speciale editie van de Land Rover Defender V8 uitgebracht als eerbetoon van de samenwerking tussen de twee partijen. In iedere film is James Bond meestal te spotten in een welbekende Britse Aston Martin, maar als je goed hebt opgelet bij de films zijn Land Rovers ook non-stop aanwezig in de actiefilms.

James Bond-wagen

Om deze speciaal gebouwde wagen stof te laten vangen is nou ook weer zonde, dus wordt de SUV gebouwd om deel te nemen aan een rally-race. Mark Higgins is de coureur die de eer krijgt om in deze bak te scheuren op de rally in de Noord-Wales etappe van de 2022 Bowler Defender Challenge. Higgins heeft al drie Britse titels achter zijn naam staan en heeft ook als stuntrijder deelgenomen aan meerdere James Bond films, waaronder de nieuwste, No Time To Die.

Design van de Defender 90

Om ervoor te zorgen dat de SUV niet binnen de kortste keren sneuvelt, is ‘ie uitgerust met robuuste materialen, evenals opzichte kenmerken. Zo heeft ‘ie een basis van mat zwart en in gouden koeienletters is de welbekende ‘007’ weergeven met een grote 60 erbij die op de instapdeuren en op het dak te vinden zijn.

James Bond-wagen

Onder de motorkap ligt de Land Rover’s P300-aandrijflijn, die bestaat uit een 2,0-liter viercilinder turbomotor in combinatie met een achttraps automatische transmissie. De motor produceert 300 pk en een Nm koppel van 400.

James Bond-wagen SUV