Bent u op uw dooie gemak op weg naar werk, wordt u met een noodgang ingehaald door een GP2-auto. Dit scenario is u vast nog nooit overkomen, maar eerder deze week gebeurde dit toch echt op een Tsjechische snelweg ten zuidwesten van Praag. De politie is momenteel op zoek naar deze snelheidsduivel, maar gelukkig hebben ze sinds kort een Ferrari 458 Italia aangesloten bij het politiecorps, want anders stoppen ze de ‘voortvluchtige’ nooit.

GP2-auto raast met krankzinnige snelheden over Tsjechische snelweg

We durven overigens wel een god te wagen wie erachter het stuur zat: Radim Passer. Deze 58-jarige multi-miljonair kreeg het eerder al aan de stok met het Duitse Ministerie van Transport nadat hij met 414 km/u in een Bugatti Chiron over de Autobahn vloog, waarmee hij een celstraf riskeerde van twee jaar. De man, afkomstig uit Jihlava, tussen Praag en Brno in, trotseert bovendien wel vaker de Europese snelwegen in exotische (sport)auto’s.

Beelden van de capriolen van de bestuurder werden online gedeeld door de Tsjechische website idnez.cz en Twitter-gebruiker MigueluVE. De GP2-auto is een Dallara GP2/08 en uiteraard is hij niet legaal op de weg. Dat weerhield de eigenaar van de auto er duidelijk niet van om zijn racepak aan te trekken, een helm op te zetten en ‘m eens flink op zijn staart te trappen.

Nieuwe klopjacht gestart

Het is niet de eerst keer dat deze exacte GP2-auto met een Ferrari-thema over de snelweg reed, want de politie was de bestuurder in 2019 al op het spoor. Zij wilden de beheerder van de wagen flink bekeuren, maar helaas konden ze de bestuurder niet identificeren omdat de bestuurder, net als deze keer, een helm droeg.

De zoektocht kwam tot een einde, maar ditmaal wil de Tsjechische politie er alles aan doen om bestuurder van de GP2-auto eindelijk te bekeuren. De boetes die de bestuurder riskeert liegen er niet om: een rijontzegging van maximaal een jaar en een boete die kan oplopen tot maar liefst $ 10.000. Maar als het daadwerkelijk om Passer gaat, zal hij zich niet zo druk maken.