‘Here we go’ zijn de woorden die sportjournalist Fabrizio Romano van de zomer en winter transferperiode vaak gebruikte om een transfer te bevestigen. Deze sportjournalist is er bijna altijd als eerste bij om een transfer van een voetbalspeler te bevestigen. Door zijn nauwe contacten met spelers, zaakwaarnemers, clubs en andere voetballiefhebbers krijgt Romano primeur na primeur tevoorschijn getoverd op zijn telefoon.

Bizar aantal volgers in een korte tijd

In een YouTube video kon je een klein beetje het idee krijgen van een het ontzettend drukke leven van Fabrizio Romano. Dit harde werk doet hij natuurlijk niet voor niets. Voetbalfans volgen hem massaal om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van het grootste transfernieuws. Op Twitter heeft de Italiaanse sportjournalist al 5,7 miljoen volgers. De Tweets die hij op Twitter plaatst repost hij ook nog op zijn Instagram waarop hij 5,2 miljoen volgers heeft.

In de tijd dat de transferperiode nog niet gaande is heeft Romano wat meer rust, maar hij zit zeker niet stil. Hij blijft geruchten en feiten ontkrachten of bevestigen. Buiten een hoop volgers en een hoop stress betaald dit zich ook uit voor de pas 28-jarige journalist.

Sinds kort streamt hij ook op Twitch waar hij inmiddels de 429.000 volgers aan heeft getikt. Meestal neemt hij in zijn eentje op waar kijkers vragen laat stellen en hij daar uitgebreid antwoord op geeft, maar het komt ook wel eens voor dat hij met een speler of zaakwaarnemer een soort live podcast opneemt.

Zijn geschatte vermogen

Zijn inkomsten komen binnen via sociale media, samenwerkingen met bedrijven en zijn journalistieke bijdrage aan bijvoorbeeld SkySports. Volgens Italiaanse bron AllFamous komt het vermogen van de geboren Napolitaan neer op rond de € 3 miljoen. Dit is ook niet gek als je kijkt naar zijn ‘engagement rate’ de hoeveelheid  volgers.

Sinds zijn 19e werkt hij al voor SkySports. Nu is hij 28 jaar en heeft hij zijn eigen imperium opgebouwd. Ondanks zijn succes blijft hij gewoon samenwerken met SkySports en deelt hij zijn primeurtjes nog steeds met hen.