Menig sport/Formule 1-liefhebber zal een traantje hebben gelaten bij het bericht dat Sebastian Vettel de koningsklasse van de autosport definitief gaat verlaten. Nu de laatste race van het seizoen is geweest, is dat officieel een feit. Met vier wereldkampioenschappen mag de Duitser met weemoed terugkijken op een uiterst succesvolle carrière. Om het afscheid van Vettel te bezegelen, gingen alle 20 F1-coureurs een hapje eten. En dat liep flink in de kosten.

Vettel verlaat F1 na 16 jaar

De Duitser Vettel geldt als een fenomeen binnen de autosport. Hij maakte in 2007 zijn debuut tijdens de GP van de Verenigde Staten, en wist gelijk een punt te scoren. Zo werd hij de jongste coureur ooit die een punt wist te pakken. Tevens was hij de jongste GP-deelnemer, totdat hij die titel verloor aan – jawel – Max Verstappen, die zijn eerste race voor Red Bull in 2016 op 18-jarige leeftijd gelijk wist te winnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Vettel wist zichzelf maar liefst vier keer tot wereldkampioen te kronen. Hij behaalde alle vier de titels op een rij bij het team van Red Bull Racing in de periode van 2010 tot 2013. Vettel was de laatste twee jaar actief voor het team van Aston Martin. Naast het vertrek van Vettel stond het etentje ook in het teken van het vertrek van Nicholas Latifi, Mick Schumacher en Daniel Ricciardo.

Afscheidsetentje Sebastian Vettel

Vettel nodigde de gehele delegatie uit om een hapje te dineren. Dat gebeurde uiteraard niet bij het plaatselijke pannenkoekenhuis, maar bij het luxueuze steak-restaurant Nusr-Et van Salt Bae in Dubai. De letterlijk gepeperde rekening bedroeg maar liefst 615.000 VAE-dirham, omgerekend zo’n € 163.000. Er is dan ook genoeg gegeten – en vooral gedronken – door het steenrijke gezelschap.

Vooral de Remy Martin Louis III cognac en zeven flessen chateau Petrus, waarvan 2 uit 2009, tikten erg aan. We kunnen wel stellen dat Sebastian Vettel een prachtig afscheidsdiner heeft gehad. Bekijk de volledige rekening hieronder.

Sebastian Vettel Nusret