Wie op de website van VDM filtert op Rolls-Royce, zal vier modellen aantreffen: een Cullinan (voor € 477.500), een Ghost (voor € 509.500) en twee Phanthom’s (respectievelijk voor € 174.500 en € 249.500). Echter volgt er binnenkort een nieuwe advertentie, want op Instagram heeft de dealer foto’s gedeeld van een ‘new arrival’. Een Rolls-Royce Cullinan Mansory om precies te zijn.

VDM Cars verkoopt Rolls-Royce Cullinan Mansory

Hoewel de Cullinan op zichzelf al grootste auto is die ooit is gebouwd door de Britse autofabrikant, geeft de Mansory bodykit ‘m nog wat extra karakter en wordt ‘ie onderscheden van de standaard Cullinan, iets waar miljonairs wel oren naar hebben.

Het betreft dus een Rolls-Royce Cullinan, maar dan nét even anders. Iets wat we al eerder schreven over een vergelijkbaar model met ook een oranje interieur, maar dat ontwerp is afkomstig van een andere Duitse tuner, Keyvany. Verder zien we op deze iteratie van Mansory oranje details op de grille en ook op de wieldopen zit een oranje tintje rond het logo van Mansory. Allemaal een tikkeltje ordinair, maar over smaak valt niet te twisten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VDM Cars (@vdmcars)

Hoewel we dus geen lijst met specificaties door kunnen spitten, weten we dat er een V12-motor onder de kap rust, die 610 pk (39 meer dan standaard) en 950 Nm (100 meer dan standaard) produceert. Daarmee accelereert de ‘zoever’ in 5 seconden naar de 100 km/u. Op weg naar de begrensde topsnelheid van 280 km/h (30 kn/h meer dan standaard).

Ook zal de prijs nog wereldkundig gemaakt moeten worden. Echter is deze er wel een voor de nichè, want vergelijkbare modellen kosten al gauw meer dan € 700.000, zoals deze rode Cullinan Mansory op Marktplaats of deze Cullinan Black Badge Mansory in het Gunmetal met blauw interieur beiden inmiddels al verkocht.

Neem contact op met de mensen van VDM Cars, want wie weet is de auto al verkocht nog voordat de advertentie is geplaats.