De ontwerpers van Louis Vuitton hebben meermaals bewezen dat stijl hoger in het vaandel staat dan functionaliteit. De limited edition Louis Vuitton Marble Snowboard (164 cm lang en 3.2 kg), ontworpen door wijlen Virgil Abloh, voormalig artistiek directeur van de herencollectie, is het nieuwste lid van de wintercollectie.

Nieuw snowboard van Louis Vuitton

Producten van het modehuis zijn de rijkste man van Europa, Bernard Arnault, haast meer een statussymbool geworden, dan een fashion-item. U kunt het zo gek niet bedenken, of ze verkopen het. Eerder passeerden opmerkelijke producten zoals een vliegtuigtas, een verfemmer en een lederen koffiehouder de revue.

Nu heeft LV zijn zinnen ook gezet op de wintersport. Of nou ja, het is niet de eerste keer, want onder leiding van Virgil Abloh werd eerder ook al een winter bagagecollectie uitgebracht, waaronder een LV-snowboard. Die collectie bestond verder uit twee unieke koffers, waarbij zes ambachtslieden liefst 250 uur nodig hadden om het volledige assortiment te voltooien.

Louis Vuitton

Foto: Louis Vuitton

Marmeren snowboard in het smaragdgroen

Het ontwerp van het Louis Vuitton Marble Snowboard bestaat uit een harmonieuze mix tussen smaragdgroen en een marmerpatroon. Om de esthetiek af te ronden is hij versierd met fluorescerende LV-initialen in overeenstemming met de kenmerkende monogram van het Franse modehuis.

Vanwege de samenstelling van 60% hout, 30% composiet en 10% roestvrijstaal is het een robuust wintersportattribuut. De oplage wordt beperkt tot 100 genummerde snowboards en hoewel Kerst er al op zit, raden we aan er snel bij te zijn.  Zoals u al zag aankomen zijn de edities wel aanzienlijk duurde dan je doorsnee snowboard. Namelijk $ 8.000, maar dat is een kleine prijs om iedereen op de piste verstelt te laten staan van uw uitrusting, nietwaar?

Klinkt hier om uw gelimiteerde board op de kop te tikken.