Voetballegende Cristiano Ronaldo staat bekend als een fervent horlogeliefhebber en verzamelaar. Zijn imposante collectie wordt nu verder uitgebreid met een exclusief Jacob & Co. Twin Turbo Furious-uurwerk met een waarde van zo’n $ 2 miljoen. De Portugese speler van het Saoedische Al-Nassr kreeg het horloge overhandigd van de oprichter van Jacob & Co. zelf, Jacob Arobo.

Pols van Cristiano Ronaldo siert prachtig Jacob & Co. Twin Turbo Furious-uurwerk

Horloges en Cristiano Ronaldo is al jaren een combinatie van formaat. Zo werd hij eerder gespot met een ander uurwerk van Jacob & Co., met een waarde van $ 900.000. En ook een zeer exclusieve Rolex Daytona behoort tot de verzameling van de inmiddels 38-jarige Portugese voetballer. Daarnaast werden we vorige week nog gefascineerd door de zeldzame gouden Rolex Daytona met groene wijzerplaat van $ 90.000 van Ronaldo’s vriendin, Georgina Rodríguez. 

En nu worden we in een tijdsbestek van nog geen week betoverd door nog een toevoeging aan Ronaldo’s indrukwekkende collectie: een Jacob & Co Twin Turbo Furious-uurwerk ter waarde van $ 2 miljoen. Het is een algemene ergernis voor horlogeverzamelaars om Ronaldo telkens met een nieuwe kostbaar uurwerk zien rond te paraderen, maar met een jaarinkomen van $ 136 miljoen bij Al-Nassr is het vanzelfsprekend helemaal niet vreemd. Met een dergelijke financiële bekwaamheid is het niet meer dan normaal dat hij zichzelf verwent met verfijnde klokjes. De oprichter en creatief directeur van het luxe merk, de Oezbeek Jacob Arabo, heeft dit absolute meesterwerk zelfs persoonlijk met de hand aan de Portugese voetballer overhandigd. Arobo deelde er een video van op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jacob Arabo (@jacobarabo)

In de video is te zien dat Arobo het uurwerk aan Ronaldo overhandigt. Het vertaalde bijschrift luidt: “Ik was in de buurt, dus besloot ik persoonlijk een horloge van $ 1,3 miljoen af ​​te leveren voor de enige echte Cristiano Ronaldo.”

Een zevencijferig meesterwerk

De Twin Turbo Furious van de Amerikaanse horlogefabrikant geldt als een absoluut zevencijferig meesterwerk. Het uurwerk wordt gekenmerkt door twee drieassige tourbillons, een onverzadigde monopush-chronograaf en tijdsverschilcalculator.

Het horloge is geproduceerd met nauwgezette aandacht voor detail en beschikt over maar liefst 832 componenten. De tourbillons alleen al zijn goed voor 104 componenten, maar ondanks dat wegen ze slechts 1,15 gram. De kast, die 57 mm bij 52 mm meet en 17 mm dik is, biedt een ononderbroken zicht op het indrukwekkende JCFM05-kaliber, dat alle 832 componenten omvat. Om de Twin Turbo Furious volledig af te toppen, is de 18K witgouden kast versierd met 344 baguette-geslepen witte diamanten. Met zo’n precisie en een exorbitant prijskaartje is het geen verrassing dat er slechts 18 exemplaren van de Twin Turbo Furious bestaan.