Near, far, wherever you are, I believe that the heart does go on. Een zinnetje van zangeres Céline Dion dat Titanic-fans bekend in de oren zal klinken. Zij konden afgelopen weekend hun hart ophalen, toen verscheidene attributen uit de razend populaire film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrol werden geveild. Kostuums van de twee leverden bij deze veiling tonnen op.

Door Leonardo DiCaprio gedragen Titanic-kostuum levert tonnen op bij veiling

De film ‘Titanic’ uit 1997, geregisseerd door James Cameron, vertelt het verhaal van de twee geliefden Rose DeWitt Bukater (gespeeld door Kate Winslet) en Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) die elkaar ontmoeten tijdens de fatale overtocht van de RMS Titanic in 1912. Van het originele scheepswrak van ruim een eeuw oud worden nog steeds spullen geveild, zoals onlangs nog een eersteklas menukaart. Het filmverhaal mondt uiteindelijk uit in een over grenzen gaand liefdesavontuur die zijn weerga niet kent. Titanic is na ‘Avatar Avengers: Endgame’ en ‘Avatar: The Way of Water‘ de film die het meeste heeft opgebracht in dollars. Veel personen die aan de film hadden meegewerkt kregen een Oscar. Titanic won nog eens 76 andere prijzen.

In de film is te zien dat DiCaprio en tegenspeelster Winslet typerende outfits dragen, bij DiCaprio bestaande uit een bruine ribfluwelen broek, een wit overhemd, bretels en een zwart vestje. Op één van de labels aan de binnenkant staat de naam van de acteur en de datum van de opnames (augustus 1996) geschreven. De outfit van Winslet betrof een vloerlange jas, gemaakt van roze wol met zwarte borduursels. Het kledingstuk bevat zelfs nog de watervlekken van de opnames.

De outfit van DiCaprio leverde bij de veiling € 143.000 op. De jas van Winslet ging onder de hamer van € 157.000.

Andere spullen belandden ook onder de hamer

De kostuums waren niet de enige attributen die onder de hamer belandden. Onder meer verscheidene reddingsvesten, een kapiteinskostuum, een kapiteinspet en een script gingen in de verkoop. De spullen leverden duizenden euro’s op. In het kostuum van een medewerker van de machineruimte, een miniatuur reddingsboot en een geprinte ticket bleek geen interesse.

Ook spullen uit andere beroemde films gingen in de etalage. Zo leverden het Batman-pak van Michael Keaton uit de film Batman (1989), de outfit van Johnny Depps personage Jack Sparrow uit ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’ en de sneakers van Tom Hanks, gedragen in ‘Forrest Gump’ omgerekend € 786.000 op. Fors minder dan de € 1,1 miljoen die aanvankelijk werd verwacht.