Moncler, het bekende Italiaanse modemerk dat gespecialiseerd is in hoogwaardige donsjassen, heeft aangekondigd samen te gaan werken met Roc Nation, het entertainmentbedrijf van rapper Jay-Z. Deze unieke samenwerking resulteert in een nieuwe collectie van 25 stuks, waarbij de kenmerkende vormen en stijl van Moncler worden gecombineerd met de creatieve visie van Roc Nation.

Stijl ontmoet creativiteit van Moncler en Jay-Z

Een opvallend kenmerk van deze nieuwe collectie van Moncler zijn de verschillende kleuren waarin de items verkrijgbaar zullen zijn. Denk hierbij aan klassieke tinten zoals wit, kaki en zwart, maar ook aan felle kleuren zoals oranje. Dit zorgt voor een levendige en eigentijdse uitstraling.

Kenmerkende items uit de collectie zijn onder andere de Centaurus puffer met krokodillenprint in reliëf. Deze jas is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel dankzij de waterdichte tech-pocket op de mouw. Daarnaast biedt de collectie ook het Cemelopardalis omkeerbare donsjack, het Cassiopeia omkeerbare donsbomberjack en het Apus donsvest.

Het voormalige opvallende kledingstuk is gemaakt van technische keperstof, wat zorgt voor duurzaamheid. De zachte voering van schapenvacht geeft extra comfort en warmte tijdens koudere dagen. Bovendien zijn de patches op het kledingstuk met de hand geborduurd, waardoor elk item uniek is.

Centaurus puffer

Centaurus puffer Bron: Moncler

Mix van elegantie en urban flair

De Cassiopeia-puffer daarentegen is gemaakt van lichtgewicht leer met een nylon voering. De geribde gebreide kraag, manchetten en zoom geven deze jas een sportieve uitstraling. Het Apus Down Vest maakt gebruik van donsvulling en heeft een afneembare capuchon om kouder weer te trotseren.

Naast deze opvallende jassen en vesten bestaat de collectie ook uit andere kledingstukken zoals boxy wollen T-shirts, truien met fijne tricotsteek en hoodies. Deze items bevatten bijzondere details, zoals een nieuw berglogo dat met de hand is geborduurd. Dit geeft de collectie een extra exclusieve touch.

Moncler werkt samen met Jay-Z om een nieuwe collectie luxe kleding

Het Apus Down Vest Bron: Moncler

 

Het is geen verrassing dat Jay-Z samen betrokken is bij deze samenwerking bij Moncler. Hij heeft namelijk altijd al interesse gehad in mode en ondernemerschap. In 1999 was hij medeoprichter van het modelabel Rocawear, wat later werd verkocht voor maar liefst $ 204 miljoen aan de Iconix Brand Group.

Daarnaast staat Jay-Z bekend om zijn interesse in sport. Zo was hij eerder ook geïnteresseerd in de overname van voetbalclub Tottenham Hotspur. Deze veelzijdige rapper weet dus als geen ander hoe hij zijn passies kan combineren en succesvolle zakelijke moves kan maken.