Terwijl zoon Max Verstappen zich voorbereidt op de GP van Canada aanstaand weekend, roert vader Jos zich op de vastgoedmarkt. Samen met zijn vrouw Sandy heeft hij namelijk ruim € 2 miljoen stukgeslagen op een zeer moderne villa in Amstelveen.

Jos Verstappen slaat miljoenen stuk op prachtige villa onder de rook van Amsterdam

Jos Verstappen kennen we natuurlijk als de vader van Formule 1-coureur Max Verstappen, maar de Limburger heeft zelf ook een bescheiden Formule 1-carrière achter de rug. De 52-jarige Limburger reed van 1994 tot 2003 in de koningsklasse van de autosport. Zijn eerste jaar was het meest succesvol. In 1994 wist hij in de Benetton namelijk twee keer op het podium te eindigen, als derde te verstaan, tijdens de Grands Prix van Hongarije en België. Het waren overigens de enige podiumplekken uit zijn carrière. In dat jaar was hij teamgenoot van de legendarische Michael Schumacher. In de rest van zijn carrière bungelde hij vooral achteraan het veld. Zijn zoon Max doet het een stuk beter. Hij heeft inmiddels drie F1-wereldtitels achter zijn naam.

Verstappen zijn avonturen in de Formule 1 hebben hem absoluut geen windeieren gelegd. Dat blijkt uit zijn meest recente aanschaf, namelijk een zeer moderne villa in Amstelveen. Verstappen en zijn vrouw hebben voor het riante optrekje volgens Bekende Buren een bedrag van € 2.425.000 neergelegd, zonder hypotheek. Verstappen heeft het pand al sinds januari 2023 in handen, maar het is nu pas naar buiten gekomen.

Jos Verstappen Amstelveen

Bron: Bekende Buren

Het woonoppervlak van de villa bedraagt 264 m² en telt negen kamers, waaronder zes slaapkamers en drie badkamers, verdeeld over meerdere woonlagen. Wat verder in het oog valt is de luxe en van alle inbouwapparatuur voorziene keuken. Tevens is er een riante tuin van 176 m², gelegen op het zuidwesten. Auto’s kunnen worden geparkeerd op de eigen oprit of in de garage. Wel handig voor een ex-coureur.

Joël Veltman

Verstappen heeft de villa in Amstelveen van een bekende overgekocht, namelijk voetballer Joël Veltman, tegenwoordig actief voor het Engelse Brighton & Hove Albion.