Een door de recente overstromingen in Dubai beschadigd geraakte zeldzame Ferrari 812 Competizione is op zoek naar een nieuwe eigenaar. De te koop staande bolide, nog compleet onder de modder en met waterschade aan zowel de buiten- als de binnenkant, heeft een startprijs van iets meer dan $ 600.000, maar staat ondanks de schade nu te koop voor een verbluffende $ 750.000.

Ongekende overstromingen teisterden Dubai

Dubai en de rest van de Golfstaten, zoals Oman en Bahrein, werden afgelopen april getroffen door ongekend noodweer en daar uit voortvloeiende overstromingen. In 12 uur viel meer dan 100 millimeter neerslag in Dubai en in één dag zelfs 254 millimeter. Zoveel regen valt er normaal in één jaar tijd. Het zou de hevigste stortbui in 75 jaar zijn geweest. Er vielen meerdere doden ten gevolge van het noodweer, en ook de infrastructuur lag volledig op zijn gat. Zo werd Dubai International Airport tijdelijk gesloten en waren metrostations onbegaanbaar terrein. Uiteindelijk bleek dat de regen kunstmatig is opgewekt. In het kader van het project ‘cloud seeding’, waar de Emiraten in 2002 mee begonnen, verspreiden vliegtuigen regelmatig chemicaliën in de atmosfeer om regen op te wekken en zo extreme droogte tegen te gaan. Dat is nu ietwat uit de hand gelopen, mede door het gebrek aan goede afwatering in de meeste gebieden. Met gigantische overstromingen tot gevolg. Het leverde desondanks bijzondere beelden op; zo zagen we een Rolls-Royce Cullinan letterlijk door de straten drijven en reed een bestuurder met een behoorlijke portie lef met zijn Pagani Utopia van $ 2,5 miljoen door het getroffen gebied. NASA deelde daarnaast bijzondere voor- en na-foto’s van de verwoestende overstroming.

Ook een zeldzame Ferrari 812 Competizione kreeg het zwaar te verduren tijdens de overstromingen in Dubai. Op verschenen foto’s is te zien dat de wagen aan zowel de binnenkant als de buitenkant volledig onder de modder en het drek zit. Desondanks wordt de wagen nu te koop aangeboden, voor een verbluffende $ 750.000. Dat is bijna $ 150.000 meer dan de nieuwprijs van de wagen, die op $ 601.570 gewaardeerd is. Initieel gezien beschikt de Ferrari over een zwart afgewerkt exterieur en een gele racestreep die van voor naar achter door het midden loopt. De kleurstelling is afgestemd op zwarte velgen en gele remklauwen. De cabine beschikt over dezelfde kleurencombinatie, met zwart Alcantara-leer en gele details. De wagen is echter onherkenbaar, wat de vraagprijs een tikje ongeloofwaardig gemaakt.

Slechts 999 exemplaren

Wat de gek er voor geeft, maar dat de Ferrari voor die prijs aan de man gebracht wordt is verre van uitgesloten. Integendeel zelfs. Want van de desbetreffende 812 Competizione zijn er wereldwijd slechts 999 vervaardigd. Bovendien is het de laatste versie van de F12 die in 2012 werd gelanceerd, wat bijdraagt ​​aan zijn begeerlijkheid. De 6,5-liter V12 onder de motorkap kan 819 pk produceren, met een topsnelheid van 340 kilometer per uur.