De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal restaurant Mr Porter van het W Hotel te Amsterdam.

Eenmaal aangekomen op de Spuistraat 175 lopen we het W Hotel binnen en nemen de lift naar de bovenste verdieping van het hotel. Wanneer de liftdeuren boven opengaan worden we gevuld met gemende gevoelens: een prachtig Amsterdams uitzicht over de stad zorgt voor een gevoel van thuiskomen, maar de totaal on-Amsterdamse sfeer van MR PORTER doet ons voelen alsof we op vakantie zijn. De Inrichting is geweldig gedaan, klassiek met een moderne twist en overal om ons heen messing, messing en nog eens messing, heerlijk volop modern design. Een 360 bar, open haarden, zwart marmeren bladen en een geweldig dakterras waarvan je zo op de Dam neerkijkt, dit alles zorgt voor een sfeer die nergens anders in Amsterdam terug te vinden is.

We komen voor deze Experience bij MR PORTER Lunchen om de aparte lunchkaart eens goed te bekijken. Bovendien zijn we ’s avonds al vaak genoeg langs geweest voor een late-night cocktail, wat trouwens zeer aan te bevelen is. We nemen plaats in een van de ronde booths van het restaurant, iets waar we overigens groot voorstander van zijn omdat dit zorgt voor een prettige manier van converseren met uw tafelgenoten. Enfin, de ober komt langs met de kaart en verteld dat deze bedoeld is voor shared dining, maar gelukkig kan de kaart ook zeker op de ‘normale’ manier worden gebruikt voor diegene die dat graag willen. De lunchkaart bestaat uit 6 gerechten waarvan wij kiezen voor de ‘Comfort beef stew’ en de ‘Slow cooked short rib casserole’.

De casserole is bedekt met deeg waardoor het een ware verassing is wanneer je het opensnijdt. Na deze fraaie ontdekking te doen vult de lucht met het heerlijke aroma en na het eten proef je de rijke diepe smaak van de slow cooked short rib. Mijn tafelgenoot nam de comfort beef stew, gevuld met groenten, oosterse smaken en als finishing touch koriander. De comfort stew is zoals de naam al doet vermoeden, zeer troostend. Samen met de fantastische locatie, fijne atmosfeer en de goede wijn was dit een top lunch. Een absolute aanrader om in het weekend bij MR PORTER relaxt te gaan lunchen en de tijd te nemen met vrienden of familie en te gaan tafelen.

13700060_979029398880490_6774001326987463757_n

We genieten nog even na van de Experience op het dakterras van MR PORTER, met een glaasje bubbels kijken we uit over Amsterdam en kijken we terug op een fijne ervaring in het mooie design restaurant van het W Hotel. Het terras is qua design geen uitzondering, ook al zien we Amsterdam voor ons, het voelt alsof we in New York zitten. MR PORTER is een internationaal pareltje in Amsterdam waar we graag tijd besteden en genieten van de atmosfeer en het geweldige uitzicht.

Lees ook: Pure Luxe Experience: Het Vernieuwde Restaurant Vermeer in Amsterdam