Waardoor kan een fles single malt Scotch meer waard zijn dan een nieuwe auto? Nou, als het een exclusieve 50 jaar oude whiskey is gemaakt door The Glenlivet en een ‘gratis’ reis naar Schotland bevat. Deze legendarische distilleerderij maakt een aantal van ’s werelds meest geliefde whiskeys en deze bijzondere versie is gedistilleerd in het jaar 1966, waarin Engeland de World Cup won en de Beatles volgens John Lennon “Groter dan Jesus” waren.

Er zijn slechts 100 flessen van dit bizar zeldzame goedje gemaakt en worden nu gelanceerd in een speciaal ontworpen houten verpakking waarin ze bij gelimiteerde geselecteerde winkels zoals Harrod’s in Londen worden verkocht voor 25 duizend dollar per stuk, waardoor het een van ’s werelds meest dure dranken is.

Lees ook: Musthaves: Bestel (met korting) Het IJskoude Corkcicle Whiskeyglas

mtqymtm4otmxnjiwnje5mjc1

Er is echter een versie die nóg bijzonderder is: de persoonlijke fles van The Glenlivet Master Distiller Alan Winchester (hierboven te zien) die op 21 oktober wordt geveild door Christie’s in New York City en waarschijnlijk voor flink meer dan $25.000 de deur uit gaat. Dat is omdat alleen deze versie een reis naar The Glenlivet’s historische distilleerderij bevat waar een “one-of-a-kind” ervaring wordt geleverd die Christie’s nog nooit eerder heeft aangeboden. Waar de winnaar van de veiling met Alan Winchester zelf te werk mag gaan en alles van de grootmeester kan leren.

mtqymtm4otawndgymta2mzgz

Lees ook: Johnnie Walker’s Blue Label Brengt Limited-Edition “the Year of the Monkey” Uit