Op Marktplaats kan iedere Nederlander terecht voor z’n autobehoeftes. Hij of zij die toe is aan een nieuwe auto kan het zo bont maken als ze zelf willen. Van doorgewinterde Fiat Panda’s tot razendsnelle Lamborghini’s en Ferrari’s. Wij van Pure Luxe zoeken graag het uiterste op, wat ons leerde dat deze Ferrari Monza SP1 met afstand de duurste auto is op de het verkoopplatform.

Duurste auto op verkoopplatform Marktplaats

Zodra we de zoekfunctie instellen op de categorie ‘auto’ en het dan laten sorteren op prijs van hoog naar laag, zien we in de ’top 3′ twee Ferrari’s en één Porsche. Op nummer 3 staat de Porsche 356 Speedster Carrera, respectievelijk geprijsd op € 1.280.000,00, gevolgd door een Ferrari 275 GTB waar € 1.950.000,00 voor wordt gevraagd. De Ferrari Monza SP1 staat lonely at the top. Dit dakloze racemonster staat in de showroom van Hollmann International, direct te zien aan de gouden wanden, en bevat een prijskaartje van € 2.636.940,00.

Ferrari Monza

Grote som geld, maar het is dan ook een zeer gewilde auto. Niet voor niets rijdt een wereldster als Cristiano Ronaldo, die zelfs zijn training bij Juventus oversloeg om er een te kopen, zo’n SP1. Net als de SP2, die eigenaren kent als Gordon Ramsay en Zlatan Ibrahimović, is de SP1 hoogst gelimiteerd, waardoor er dit soort bizarre prijzen ontstaan. Er worden er naar verwachting minder dan 500 van geproduceerd en beide modellen werden in 2018 geïntroduceerd voor het modeljaar 2019.

Ferrari Monza

De eenzitter kreeg vanuit Maranello 810 pk en 719 aan Nm koppel.  De SP1 weegt 1.500 kg, 20 kilo minder dan de tweezits SP2, en heeft een topsnelheid van 300 km/h. Binnen 2,6 seconden trekt de rode sportwagen ‘m vanuit stilstand door naar de 100 km/h.

Kenmerkende factoren

De hoofdkleur van dit specifieke exemplaar is Corsa Rood, terwijl de witte accenten ook duidelijk zichtbaar zijn. Het interieur daarentegen is Nero Black en verder zit de corrosie van top tot teen onder het koolstofvezel. Zie op Marktplaats alle toegevoegde onderdelen en alle specificatie, evenals alle prijzen.

Maak ook direct kennis met de duurste Audi RS6 op Marktplaats

Duurste auto Interieur