Op het moment dat de Audi RS6 Johann ABT Signature Edition uitkwam wisten we al dat het geen lastige opgave zou worden om de tot 64-eenheden gelimiteerde editie te verkopen. Bij enkele dealers kan je er nog eentje vinden, maar de meeste hebben al een eigenaar gevonden. Ook kun je nog terecht op Marktplaats, waar deze Nr. 24 of 64 Signature Edition de allerduurste Audi RS6 op is.

Audi RS6 Johann ABT Signature Edition

Een standaard Audi RS6 kost in Nederland zonder opties € 192.918, inclusief belastingen, terwijl je voor een Audi ABT RS6-R € 317.000 moet betalen. Zoals je kan verwachten overstemt de Nederlandse prijs van de Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition dat bedrag met gemak.

ABT Sportsline Nederland liet aan TopGear weten dat deze speciale editie van ABT op z’n minst € 367.732 moet opleveren, haast € 175.000 meer dan de ‘doorsnee’ RS6. Echter is het exemplaar waar we het nu over gaan hebben iets goedkoper, maar alsnog de duurste RS6 op Marktplaats.

Audi-RS6

Ten opzichte van het instapmodel wordt het vermogen van 600 opgeschroefd naar 800 pk, terwijl het Newtonmeter koppel van 800 naar 980 gaat. Met een topsnelheid van 330 km/u moet het mogelijk zijn om binnen 2,91 seconden de 100 km/h aan te tikken.

Audi-RS6

ABT geeft het interieur en exterieur verder nog veel koolstofvezel in het rood (ABT Rood Carbon Aerodynamica exterieurpakket), terwijl de lak in het Mythoszwart metallic is, en diverse signaturen om aan te tonen dat het om een speciale editie gaat, voor als je het nog niet door had. De corrosie rust op 22 Inch Forged wielen (gloss black) met freely rotating hub covers in samengang met rode remklauwen.

Elke Signature Edition krijgt een klein stukje van een aambeeld uit de werkplaats van ABT uit 1896. Bovendien bouwt Abt slechts 64 exemplaren, dus je koopt ook wat exclusiviteit. De vijfdeurs wordt daarnaast geleverd met een waslijst aan moderne voorzieningen. Denk aan een Bang & Olufsen Advanced Surround Sound, een elektrisch verstelbaar stuurwiel met F1 schakeling, een Audi Virtual Cockpit en geventileerde sportstoelen evenals stoelverwarming.

Duurste RS6 op Marktplaats

Roobol Exclusive Cars, waar de Marktplaats-advertentie van is, had ook Edition Nr. 16 of 64 op hun website staan, maar die is inmiddels gereserveerd. Daarom moet je nu genoegen nemen met nummer 24. Deze stationwagen met 1.600 kilometer op de teller staat momenteel op Marktplaats met een vraagprijs van € 349.900,00.