Hetgeen dat BOOS op 20 januari om 16:00 uur losmaakte in Nederland zal nog een lange tijd nagalmen binnen onze landgrenzen en daarbuiten. Nu de heisa rondom het verhaal echter een beetje aan het indammen is, gebeurt er in de tussentijd nog genoeg. Ali B was van de drie heren, samen met Marco Borsato en Jeroen Rietbergen, die het meest in opspraak raakte. Daardoor wordt er ook veel gespeculeerd rondom zijn relatie met de mediaschuwe Breghje Kommers.

Breghje Kommers zit financieel goed gebakken

Ali B zou beschuldigd worden van verkrachting en zou daarbij dus ook vreemd zijn gegaan op zijn (ex)vrouw Breghje Kommers. Hij heeft met haar drie zonen op aarde gebracht en zou volgens meerdere bronnen de bankzaken van Kommers hebben ontzegd. Gelukkig zit Kommers niet slecht in de slappe was en heeft Ali B vast niet nodig op dat vlak.

Kommers werd in 1980 geboren in Bergen op Zoom. In 1999 begint ze als stagiaire mee te werken aan evenementen op het Amsterdamse Mercatorplein en in haar geboortestad en heeft ze enkele administratieve baantjes. Ze blijkt sterkt te zijn in marketing en ontmoette een poos later de gokverslaafde Ali B. Ze hielp hem met schulden aflossen en samen stichtten ze een gezin in Almere.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Het stel is al sinds 2006 getrouwd, maar of het na alle aantijgingen nog stand houdt, is nog maar de vraag. Daarbij zijn de twee ook zakelijk met elkaar verbonden. Kommers is namelijk mede-eigenaar van het managementkantoor SPEC dat in 2000 werd opgericht. In 2002 tekende Ali B bij het bedrijf en vervolgens in 2004 werd hij partner gemaakt bij SPEC. Dat Ali B op de voorgrond treedt, is een bewuste keuze geweest van het tweetal.

Wie zijn getekend bij SPEC?

Er zijn een hoop artiesten weggegaan, ook voordat Ali B werd verdacht van seksueel overschrijdend gedrag. En niet de minste in de rapscene. Namen als topproducer Jack $hirak, Ronnie Flex en cabaretier Najib Amhali hebben allemaal hun contract ontbonden. Voorgaand hadden ze nog meer grote artiesten onder hun hoede, bijvoorbeeld Boef, Famke Louise en Monica Geuze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SPEC. | artist management (@spec.nl)

Meerdere succesvolle bedrijven

Dat neemt niet weg dat SPEC een hoop waard is. Spec Holding II B.V. heeft een vermogen van € 1.3 miljoen en dat is 50% in handen van Ali Bouali en 50% van Breghje Kommers. Maar je moet nooit wedden op één paard, daarom heeft ze ook nog Kommers Beheer B.V. en North Sea Camel B.V opgericht. Kommers Beheer B.V. focust zich met name op financiële instellingen. Samen zijn de twee BV’s zo’n € 1 miljoen euro waard. Bij elkaar opgeteld vertegenwoordigd de 40-jarige een vermogen van € 1,5 tot € 2 miljoen.